Anonim

SchoolBoy Q - What They Want (Explicit) ft. 2 Chainz

I slutet av Jojo del 6: Stone Ocean, fick Emporio skickas till ett parallellt universum? Är detta samma universum som SBR och JJL sedan äger rum i? Wikia säger att universum återställs. Vad hände egentligen? Jag är så förvirrad...

För några år sedan delade jag din förvirring, och jag fortsatte att tänka och tänka tills jag hittade ett svar jag var nöjd med. Jag skrev också detta "svar" i ett italienskt forum som jag var en del av vid den tiden. För att vara rättvis fick den inte så mycket uppmärksamhet, men jag vill översätta den för att jag tror att det kan vara till hjälp (jag tvivlar på att det är korrekt för jag tror att H. Arakis hjärnskapelser är för mycket för någon att förstå) .

Här går jag:

Fader Pucci får universum att kollapsa med hjälp av krafterna i hans Made in Heaven. Sedan stiger universum igen för en ny livscykel. Det intressanta faktum, som H. Araki själv förklarar för oss, är att denna nya cykel kommer att vara exakt densamma som den tidigare, förutom det faktum att alla levande varelser som faktiskt lever när kollapsen kommer att återvända under det andra livscykel med full kunskap om deras framtid. Detta framtidens medvetande är hur fader Pucci tror att lycka kommer att uppnås av mänskligheten.

Universums nya historia kommer att skrivas på ett sådant sätt att det bevarar tron ​​på vem som levde före den första kollapsen som fader Pucci genomförde genom Made in Heaven. Detaljer kommer att förändras helt och hållet, men huvuddelen av deras tro kommer att vara oförändrad. När det gäller de döda händer något liknande i den meningen att deras nya liv på något sätt kommer att "kopplas" till livet för dem som de var kopplade till i den första cykeln, men det kommer inte att finnas någon tydlig kunskap om deras tro för dem.

Det är uppenbart att fader Pucci är den enda levande varelsen som ligger utanför den "skrivna tron", och han kan röra sig godtyckligt i det nya universums kretslopp på grund av Made in Heaven gravitationskrafter. Eftersom fader Pucci vet att Emporio lever innan kollapsen bestämde han sig för att stänga situationen en gång för alla och går tillbaka till fängelset (under universums andra cykel) för att döda den lilla killen ..... och det är här fader Pucci gör sitt stora misstag.

Emporio lyckas överleva fader Puccis hot just för att fader Pucci är immun mot Made in Heaven-krafter. Vi vet faktiskt att detaljerna i vem som levde före den första kollapsen kan förändras, och detta gör det klart för Emporio att ha någon form av mental och fysisk frihet som han kan tänka på en plan för att döda fader Pucci. Dessutom vet vi att Fader Puccis tro är helt öppen, det finns ingen förutbestämning för honom eftersom det är hans vilja att aktivt fortsätta använda sina krafter på grund av andras fasta tro. Detta innebär att, även om fader Pucci kullbestämmer universums tro, hindrar ingenting honom från att dö som den idiot som han verkligen inte vill vara.

Sedan dör han naturligtvis.

Innan han dör bestämmer sig far Pucci för att påskynda Time igen i hopp om att förhindra resultatet av Emporios plan (hans död) innan den faktiskt inser. Allt han lyckades göra är att ställa in en tredje cykel av universum, en cykel som han inte längre kommer att vara en del av. Emporio levde emellertid vid tiden för den andra kollapsen, därför kommer han att vara helt medveten i den tredje cykeln, och därmed försöker han återansluta sig till gruppen. Han hittar Irene och Anakis, "alter-ego" av Jolyne och Anasui, som emellertid inte har Emporios kunskap om sin tro och inte kan komma ihåg honom (de var döda före den första kollapsen).

I den här tredje cykeln är fader Pucci inte längre där för att han dog i slutet av den andra cykeln, och därmed kan vi säkert anta att det åter kommer att bli mycket frihet för alla. Följaktligen tror jag att SBR äger rum i den här tredje cykeln, för om det hade ägt rum under den andra cykeln, skulle det ha funnits fader Pucci någonstans i universum, och detta skulle ha gjort planen för SBR meningslös med avseende på "fast tro" införd av Made in Heaven.

Nu när jag skrev det igen känner jag mig bättre. Snälla, förlåt min engelska och låt mig veta vad du tycker.

Anmärkning När jag skrev nu (26 januari 2019) har jag ännu inte börjat läsa JoJolion (del 8), därför vet jag inte vad som händer där. Följande redigering har föreslagits av någon som läser JoJolion, och jag trodde att det kunde vara meningsfullt att lägga till det eftersom det verkar motbevisa min "teori" i slutet av Stone Ocean. Jag förbehåller mig dock rätten att redigera det här svaret när jag läst JoJolion och jag har funderat över det och jag varnar människor som inte har läst JoJolion att följande föreslagna redigering innehåller information som kan uppfattas som spoiler. Avsluta anmärkning

Peer-redigering: I JoJolion (del 8) motbevisades teorin att Steel Ball Run-universumet äger rum i en cykel av Made in Heaven, eftersom hela Joestar-släktträdet visas, och det finns ingen Jotaro eller Irene.

Detta beror på att Steel Ball Run-universum är ett helt annat universum. Den tredje cykeln av Made in Heaven är sitt eget universum. SBR-versen och Ireneverse har ingen korrelation alls.

2
  • det vore trevligt om du lägger till länk för referenserna
  • Du har rätt, men tyvärr har jag bara de italienska volymerna.Om du påpekar för mig för vilken del du vill ha referenser kan jag försöka leta efter den engelska referensen online.
+50

Min tolkning var att civilisationer kom och gick med tidens acceleration och effektivt återställde universum. Nästa del stålkulkörning har förmodligen en stor tomtpunkt relaterad till detta.

Jag antar att det finns en anständig artikel någonstans.

Här är ett citat från jojo wikia. (http://jojo.wikia.com/wiki/Alternate_Universe)

Made in Heaven ökar hastigheten eller hastigheten för tidsflödet; uppnås genom sin förmåga att kontrollera gravitationskrafterna på jorden, månen och till synes hela universum (med hänvisning till aspekter av relativitetsteorin).

När tiden fortsätter att resa, kommer universum att träffa en "försvinnande punkt", och ett nytt universum kommer att skapas, där allt upprepar sig enligt "ödet". Ståndets användare kan då ändra universums egenskaper och öden på människorna i det återskapade universum och skapa den perfekta värld de önskar.

I berättelsen, strax efter Enrico Puccis död i händerna på Emporio Alnino och Stand Weather Report, slutför universum en andra cykel. I denna förnyade värld samlas karaktärer av till synes mycket lik identitet med Jolyne, Hermes, Anasui och Weather Report i Emporios närhet.

Min teori om detta är att Puccis hastighetsförmåga skapar ett alternativt universum. Detta skulle vara vettigt eftersom vi tydligt räknade ut att Johnny Joestar är det alternativa universumet Johnathan. Vilket är förvirrande varför de inte fortsatte med det ursprungliga folket. Jag menar att vi inte vet om Jotaro och Jolyne ens är döda eftersom vi är kvar på en klipphängare. Jag menar att vi fortfarande väntar på del 9 som jag tror kommer att vara någon gång denna månad på grund av den nya del 6-anime som kommer ut i mars någon gång.

Jag vet att det här är super sent men jag avslutade precis hela Jojo-historien för en vecka sedan eller så och jag tänkte på del 6. För att vara ärlig så var det den enda delen som jag ogillade. Slutet fick mig att tänka om det här var ett bra slut eller ett dåligt slut för både Joestars och Pucci.

Nåväl, på svaret.

Vad jag förstod är att slutet inte alls är i ett alternativt universum. Med fader Pucci s ställning kunde han öka tidens hastighet kinda. Detta gjorde det så att allt liv och rester av liv på jorden förstördes. Liksom, han minskade tiden det skulle ta för livet att möta dess bortgång. Sedan återföddes livet, men allt följde samma öde. Vi hamnar vid den tidpunkt då Emporio träffade Jolyne i sitt old liv . Medan något har förändrats verkar det för mig som om Pucci misslyckades. Som visas i slutet har framtiden Jolyne varumärket Joestar födelsemärke.

Det enda jag fortfarande inte får är varför Emporio inte påverkades av Puccis ställning. Antingen det eller jag glömde och jag är för lat för att läsa igen.