Anonim

Jag tittade på avsnitt 9 i Steins; Gate-serien och har undrat hur Feyris tidigare skickade sitt meddelande från sin lägenhet om telefonens mikrovågsugn var mil borta i laboratoriet. Fram till nu hade de alltid skickat D-mailen från en telefon som låg mycket nära telefonens mikrovågsugn som (om jag förstod det rätt) lyckades öppna små Kerry-svarta hål och möjliggjorde den elektromagnetiska signalen från sending phone att tidsresa och nå receiving phone förr.

I det här avsnittet verkar det som om de kan skicka D-mail från vilken plats som helst och om telefonens mikrovågsugn är igång går meddelandena till det förflutna, vilket inte är vettigt eftersom dessa Kerry-svarta hål bör sträcka sig långt bortom laboratoriet och sedan något annat (under 36 tecken) meddelande som skickas från en mobiltelefon i staden (och bortom) skulle resa till det förflutna och nå den riktade telefonen tillbaka i tiden (om numret redan fanns) och orsaka flera tidsändringar och inte bara den orsakad av Feyris D-post.

Jag förstår verkligen inte detta plothål och det förstör min njutning av den här serien.

Kan någon förklara för mig vad jag inte fick veta om telefonmikrovågsfunktionen som gör avsnitt 9 logiskt trovärdigt?

5
  • Förmodligen för att du skickar e-post till telefonen som är ansluten till mikrovågsugnen som sedan skickar meddelandet till det förflutna, vilket innebär att avståndet inte spelar någon roll så länge telefonerna kan ansluta normalt
  • Om flickan skickade sitt meddelande till telefonnumret på mikrovågstelefonen men hur den telefonen då kunde skicka posten till sin fars telefon? Var hennes fars telefonnummer redan inställt i telefonens mikrovågsugn eller skickades meddelandet om manuellt av forskarflickan?
  • I det allra första avsnittet skickas ett meddelande tillbaka i tiden av Okabe, som är i akihabara vid den tiden. Detta fungerar eftersom måltelefonen var ansluten till mikrovågsugnen. Det skulle inte vara alltför svårt att ställa in en telefon som ett relä.
  • @Builder_K, det är intressant: om en mobiltelefon kan ställas in som ett relä så kunde datorexperten i gruppen ha gjort det. Förklaras det senare i serien?
  • @Averageguy Jag tror inte att det någonsin förklarats. Jag erbjuder bara en verklig lösning på problemet. (Det förklaras antagligen i den visuella romanen, men jag har inte läst det.)

den är logiskt noggrann. De nödvändiga förutsättningarna för att en D-post ska fungera listas på Wikia som:

  • D-post skickas via telefonens mikrovågsugn och kan bara skickas från enheter som är anslutna till telefonens mikrovågsugn, till exempel en telefon eller en personsökare.

  • D-mail kan bara skickas till någon med en telefon (eller en personsökare), så även om de hypotetiskt kunde skickas tillbaka miljontals år, skulle de inte ha någon effekt.

  • Nummeret på måltelefonen är också nödvändigt för att skicka D-Mail, så att de inte kan skickas till personer vars nummer avsändaren inte har fått.

Därför är det inte ett plot-hole. I grund och botten fungerar det som ett vanligt meddelande som skickas från en mobil till telefonens mikrovågsugn (namn kan ändras) som nämnts i kommentarerna. Telefonen Mikrovågsugn (namn kan ändras) tar inte upp något slumpmässigt meddelande som skickas i en närliggande zon, som i storlek är kortare än eller lika med 36 byte men bara de som skickas till den.

Detta säger oss också att enheten som skickar meddelandet måste anslutas till telefonens mikrovågsugn och inte den som tar emot det. Som nämnts av Builder_K kan telefonens mikrovågsugn fungera som en vidarebefordringsenhet, som vidarebefordrar meddelandet till måltelefonen enligt avsändarens avsikt.

5
  • Hur kopplade flickan till mikrovågstelefonen? De andra D-mejlen hade skickats från mobiltelefoner i närheten av det och därför var det trovärdigt att de kunde ha anslutits via Bluetooth och sedan skulle mikrovågstelefonen skicka meddelandet till måltelefonens nummer men i avsnitt 9 var hon mil bort från det och hon kunde inte anslutas: det enda hon kunde göra var att skicka sitt meddelande till mikrofontelefonen; det förklaras inte hur mikrovågstelefonen sedan ringer måltelefonens telefonnummer tidigare och omdirigerar meddelandet till den.
  • @Builder_K, ovan, föreslog att telefonen som var ansluten till mikrovågsugnen kunde ha ställts in som ett relä för att överföra mejlet till ett annat telefonnummer: det här är den mest logiska förklaringen även om det inte förklarades i föregående avsnitt.
  • @Averageguy Verkar troligt. Men sedan, som nämnts på wiki, (spoiler varning) i ett fall anses ett personsökarmeddelande som skickas tillbaka till det förflutna också vara en D-post (slutet på spoilern). Såvitt jag kommer ihåg förklaras aldrig hur man skickar ett meddelande från en telefon till en annan i anime (inte förrän i avsnitt 9 och inte efter någon av dem). Jag har inte läst / spelat VN, jag vet inte om det förklarades där (även om jag tvivlar på det, eftersom jag inte hittade något online). Vad som definierar en mobil som "ansluten" är också riktigt vagt.
  • @Averageguy Men som nämnts av Builder_K är den första instansen av D-Mail som används från Akihabara, som också ligger långt från telefonens mikrovågsugn. Allt vi vet med säkerhet är att: 1. Avstånd är inte ett problem. 2. Mikrovågstelefonen plockar bara upp meddelanden som skickas specifikt till den, ungefär som vanliga telefoner, och tar inte upp något slumpmässigt meddelande som skickas i en närliggande zon.
  • 1 Jag tycker också att det är den bästa förklaringen att ställa in mobiltelefonen som är ansluten till mikrovågsugnen som ett relä för inkommande meddelanden: Om jag minns rätt använde japanerna ett postsystem istället för de västra smsarna och det är möjligt att deras mobiler vanligtvis hade en reläfunktion för att tillåta att ett mottaget e-postmeddelande skickas automatiskt till andra nummer och författarna kände inte behovet av att förklara det för en japansk publik som redan visste det.