Anonim

Varför Armin VÄLS istället för Erwin! (Attack på Titan / Shingeki no Kyojin Armin Colossal Titan)

Vad händer om Eren gick och åt varannan person med titankrafterna? Kan Eren potentiellt bli den fullständiga titan och kunna kringgå 13 års regeln?

Detta kallas Ymir förbannelse. I kapitel 88, sidorna 22-23, upptäcker vi genom Erens minnen att

Den allra första och ursprungliga titanen, Ymir Fritz, hade makten hos alla nio titaner. Även om Ymir hade alla nio titanmakter, dog hon 13 år efter att ha fått denna makt. Denna död, och den därav följande uppdelningen i de nio separata titanerna, införde sedan 13-årsregeln där en titan-shifter inte fysiskt kunde stå emot förskjutningen efter 13 år. Vi ser att när en titanförskjutare kommer närmare den 13-åriga gränsen, som i fallet med OWL i kapitel 88, blir de allt mindre kapabla att flytta eftersom processen ständigt försvagar kroppen. Härifrån är det upp till tolkningen av sidan nedan.

Den första tolkningen är att

Ymirs kropp tål inte kraften att titanförskjutits och dog vid det trettonde året. Men när hon dog överfördes hennes krafter till nio andra eldare. Detta antyder att hon kanske inte visste om gränsen, eller inte valde att välja en efterträdare och tillät hennes död att fördela sin makt bland äldre.

Den andra tolkningen kan vara det

Ymir dog av en anledning som ännu inte avslöjats, och inte för att hon inte kunde motstå kraften hos alla nio titaner. Om så är fallet måste hon ha valt att dela upp sin makt i nio titaner av en anledning som ännu inte har avslöjats. Kanske var detta för att begränsa kraften som en titan-shifter kunde ha, ett slags kontroll-och-balans-system om du vill.

Om vi ​​går efter den första tolkningen är det troligt

det skulle inte vara möjligt för någon, oavsett hur många titanförskjutande befogenheter de erhöll, att bryta 13-årsregeln om regeln infördes på den allra första titan.

Om vi ​​går efter den andra tolkningen då

det är troligt att det finns ett sätt för Eren att bryta 13-årsregeln på bekostnad av att genom konsumtionsprocessen erhålla alla nio titanmakter.

Eftersom alla titanerna ursprungligen var en enda varelse, så bör äta alla titanerna ge Eren kraften i den fullständiga titan.

Ymir Fritz dog 13 år efter att ha fått titanmakten, och hennes "själ" delades upp i nio efterträdare, så om de här fragmenten av hennes själ kommer samman igen, kan vi se en maktkamp mellan Ymir och Eren.

Den 145: e Fritz-kungen har fortfarande ett visst inflytande och kontrollerar något de som ärver kraften i den grundande Titan, så en liknande maktkamp kan finnas där mellan Ymir och Eren, om Eren förbrukar alla titanerna. Och om Eren lyckas besegra Ymir så borde han kunna kringgå regeln, eftersom jag tror att Ymir fortfarande har viss kontroll / inflytande på titanerna som orsakar "13 års förbannelse".

Och jag tvivlar starkt på att Eren kommer att äta Armin, så jag tror att Eren inte kommer att få den ursprungliga titanmakten.

3
  • men tänk om armin blir ätit ^^
  • Men kommer han att kunna utnyttja den så mycket som möjligt om han inte har kungligt blod?
  • 1 Nej, antar jag @ Karkoh51