Anonim

AC / DC - Thunderstruck (officiell video)

Var medveten om att denna fråga innehåller spoilers från avsnitt 127, 128 och 130.

Så i avsnitt 127 visades att 17 själv uppoffrade sig för att rädda Goku och Vegeta. Detta resulterade i att domaren sa att de kunde antar att han självförstörde vilket resulterade i att Jiren inte fick något straff. Är detta korrekt översatt från japanska? Det betyder att domaren indikerar att 17 inte officiellt eliminerades. I gudplattan avlägsnades han aldrig av Zenos.

I avsnitt 128 när Vegeta hoppade av visades vi bara en del av godpad, den översta raden. 17 ligger på den nedre raden, vilket betyder att det ännu inte finns någon officiell status.

I avsnitt 130 gör han en återkomst. Gjordes de föregående avsnitten också på japanska (textmässigt) för att indikera att 17 fortfarande är med i turneringen? Eller eliminerades han officiellt och gjorde exakt vad nuvarande status?

Jag tycker att detta är extremt förvirrande eftersom det tidigare hade funnits några översättningsfel, vilket innebär att en mening kan ha en annan betydelse än den ursprungliga avsedda. Såvitt jag kan säga avlägsnades han aldrig officiellt, vilket betyder att domaren och Zenos var medvetna om detta och tog inte bort honom. Eller är de förvånade och var de kanske omedvetna, vilket betyder att det fanns ett felbedömning på deras sida?

För det första är Omni Kings som markerar kämpar på Godpad bara en formalitet och har egentligen inte att göra med att en kämpe helt elimineras. Anledningen till att jag gör detta argument beror på Avsnitt 110. Efter Spirit Bomb kollision mellan Goku och Jiren, Goku antogs vara död och det fanns en scen där Omni Kings hade rätt att trycka på knappen, tomrummet började skaka på grund av Goku. Om Goku var några sekunder för sent skulle Omni Kings ha tryckt på knappen och skulle behöva göra om samma om Goku faktiskt inte hade dött för att det var en fel från deras sida och inte deltagarens del.

Vi vet också av detta att en tävlande inte nödvändigtvis behöver bara slås ut för att bli eliminerad. Om han eller hon antingen diskvalificeras för att ha brutit mot en regel eller dör eller befinner sig i någon position där kämpen inte kan fortsätta att slåss i maktturneringen, anses kämpen vara eliminerad.

Så för att svara på din huvudfråga. ja! Android 17 antogs vara död precis som Goku var vilket som ett resultat innebar eliminering.

När det gäller de andra frågorna hade The Omni Kings och till och med Grand Priest intrycket att Android 17 dog under självförstörelsen. Vi vet detta baserat på vad han sa direkt efter, där Jiren inte skulle diskvalificeras eftersom Android 17 valde att döda sig själv. Även i avsnitt 110, Grand Priest antog ursprungligen att Goku dog efter Spirit Bomb Struggle eftersom han tydligt uppgav att Jiren inte skulle diskvalificeras som Goku dog som ett resultat av sin egen attack. När det gäller att de inte visar den officiella avskaffandet av Android 17 (dvs. att markera honom på God Pad), är det bara personal och författare som vet. Kanske där var inte tillräckligt med tid i avsnittet för att inkludera denna bit av animation eller kanske för att Android 17-talet död bekräftades av flera tecken(Baserat på Goku-, Vegeta-, Universe 7-fighters, Jirens, Grand Priest's etc kommentarer) och det fanns egentligen ingen anledning att indikera detsamma eller kanske lämnade de detta på grund av vad som händer i avsnitt 130.

Baserat på mitt inledande argument tror jag personligen att det ärligt d inte skulle göra någon skillnad om de skulle ha markerat Android 17. Det skulle bara ha ansetts som ett felbedömning som de skulle ha gjort om. Det skulle bara betyda om du trycker på knappen på Godpad gör att karaktären raderas eller skapar någon form av begränsning som hindrar dem från att slåss i maktens turnering. Från och med nu är det enbart där för underhållningsändamål och som en lista för Omni Kings att hålla reda på kvarvarande krigare.