Anonim

Nej, de såg inte det komma

Kamisama no Inai Nichiyoubi ( ) slutade med fler frågor än svar:

  • Om Alice dog istället för Dee, varför var Dee då ett spöke i den verkliga världen?
    Dessutom har Dee sin kropp (i omvärlden) i slutscenen.
  • Hur lyckades Ai "rädda" Alice? Men samtidigt står hon framför sin grav.

Att springa genom forumen och det verkar som om jag inte är den enda som är förvirrad.


Vad i hela världen hände? (Inget illa menat)

Den största och obestridliga motsättningen är att Dee går från spöke till normal människa.
Betyder detta att någon form av förändring av historien fick Dee och Alice att "byta plats"?

0

  • Dee framträdde som ett spöke för att hennes fysiska kropp fortfarande satt fast i klass 3-4, medan Alice hade en fysisk kropp ute för att han redan var begravd av en ordentlig gravvakt. Därför var hans kropp inte i klass 3-4 som Dee och kunde visas normalt eftersom han var en del av världen utanför.

  • Dee har en fysisk kropp senare, eftersom den skapade världsklass 3-4 hade förstörts. Hennes fysiska kropp släpptes.

  • Ai räddade Alice genom att önska intensivt. I Söndag utan Gud, genom att önska något riktigt dåligt skulle det på något sätt beviljas, som hur Hampnie Hambart önskade att dö lyckligt förutom sin familj, eller hur Alice fick förmågan Buzzer Beater. När Ai önskade att Alice skulle räddas beviljade Gud den önskan, och så kunde Alice ha en fysisk kropp utanför klass 3-4: s värld och fortsätta att leva sitt liv.

Min tolkning var att:

Detta var en värld där människor ofta får specialkrafter genom att önska intensivt. Intensiva önskemål kan orsaka perfekta mål med Buzzer Beater, speciell kraft att äta normalt oätliga föremål och till och med en gigantisk tidsslinga när 17 personer önskar allt på en gång. Det faktum att Dee verkade vara ett spöke var förmodligen en del av de 17 folkens önskan. De önskade en värld som aldrig skulle störas av verkligheten, och deras önskan fick Dee att framstå som ett spöke utanför, för det gjorde deras värld mindre benägna att bli störd av verkligheten.

I den här berättelsen skapar Gud regler som mer liknar lösa riktlinjer, och Gud bryter ofta sina egna riktlinjer. Gravvaktaren Scar skulle inte kunna gråta, men uppenbarligen ville hon vara mer normal och Gud förvandlade henne - uppenbarligen till en normal kvinna.

I slutet av berättelsen, precis innan Ai drevs ut ur rummet, önskade hon av hela sitt hjärta att hon kunde hitta något sätt att rädda alla. Jag antar att Gud beviljade hennes önskan genom att bryta sina egna regler, som han hade gjort många gånger tidigare.

Anledningen till scenen där Ai var framför Alice grav med Alice stående bredvid henne ... Den ursprungliga Alice hade redan dött. Sedan efter klass 3-4 önskat att händelsen aldrig skulle inträffa (orsakade en tidsslinga), återupptogs antagligen Alis själ medan hans kropp begravdes. Alice hade naturligtvis ingen aning om att han dog. Så medan han fortsatte leta efter ett sätt att bryta tidsslingan började han förändras och sedan träffade han Ai. Ai önskade förmodligen att Alice som hon visste skulle komma tillbaka till livet. Således begravdes den ursprungliga Alice fortfarande och Alice som Ai visste återupplivades.

[Detta är dock bara min teori.]

För Alice kunde på något sätt rädda honom innan 3-4 försvann och förde honom till den verkliga världen och scenen med dem vid Alice grav visade Alice ursprungliga kropp som begravdes 14 år före serien