Anonim

Factorio \ "Standardinställningar \" Speedrun i 2:49:57 av AntiElitz [0.17.60]

I avsnitt 6 av Bakuon !!, Bike Club-tjejerna spelar något konstigt spel för att bestämma vem som ska organisera loppet de håller för skolfestivalen.

Hane: Vi bestämmer oss efter det populära omröstningssystemet som Onsa-chan kom med. Vi skriver var och en en karaktär på handflatorna, och den som har mest vinner.

Raimu och Hijiri skriver båda (guld) på sina händer, vilket på något sätt betyder att Hijiri vinner och att hennes idé måste involvera "guld" på något sätt, vilket får henne att skapa en vadslagningspool för vinnaren av loppet.

Hijiri: Jag vinner mest, vilket betyder ... Jag kommer att ha ansvaret för denna fråga.
Onsa: Men hur gör du loppet mer spännande med guld?

Hur ska detta spel fungera? Enligt Hane "vinner den som har mest". Det mest vad? Det ser ut som "de flesta som skriver samma karaktär". Men varför vinner Hijiri, och inte Raimu, som skrev samma karaktär? (Bortsett från anledningen till att det är svårt att organisera ett lopp när du bara kan kommunicera genom att skriva på en anteckningsbok och ingen officiellt känner igen din existens.)

Dessutom, om du får välja någon karaktär, är oddsen för någon av de 50 000 kanji i Dai Kan-wa Jiten, eller till och med någon av 2136 Jouyou kanji, att få en majoritet bland fem personer ganska låga. Inledningsvis trodde jag att karaktärerna var begränsade till veckodagar, men Rin plockade (silver), vilket inte är en veckodag.

Eftersom Hane nämner att Onsa uppfann detta spel, antar jag att det inte är ett riktigt spel, men kanske är det baserat på något, eller förklarades mer fullständigt i mangan.

2
  • Av nyfikenhet, hur valde de dessa symboler ändå. Jag har inte tittat på serien, men om du ska rösta om något måste du självklart bestämma vad du kan rösta på. Var guld något som Hijiri föreslog tidigare på något sätt, eller är deras namn associerade med dessa symboler?
  • @Ryan Det visades inte hur de valde symbolerna. Mina skärmdumpar visar nästan hela sekvensen. Jag hade trott att det kanske var baserat på något riktigt japanskt spel eller tradition. Kanske förklarade mangan mer ingående; om Raimu kom på det skulle det vara svårt att få henne att förklara genom tecken i anime, men mycket lättare i mangan.

Det förklarades verkligen mer fullständigt i mangan i volym 3, kapitel 18.

Ursprunget till "spelet"

Ja, de flesta som skriver samma karaktär vinner, och ja, du kan teoretiskt skriva vilken kanji-karaktär som helst, så länge du förklarar hur du kan göra loppet mer spännande med den idé som representeras av den kanji.

Hijiri och Raimu vann båda, men Hijiri var särskilt upphetsad för att i mangan,

det tog tjejerna 15 minuter att spela spelet för att bestämma vad de skulle göra på skolfestivalen, och Hijiri var den enda som skrev en annan kanji-karaktär i den första omröstningen så hon kände sig som en ensamstående.

Och i slaget vid Röda klippan var det bara Zhou Yu som hade ansvaret för att genomföra brandattackerna eftersom Wu hade mer militär makt och var hårdare för att överleva, precis som Hijiri jämförs med Raimu.

Slutligen tror jag att det är ett fel från undergruppens sida att översätta vad Rin skrev som "silver" (銀) när hon faktiskt skrev "klockor" (鈴).

2
  • Det visade sig vara mycket djupare än jag förväntade mig. De borde antagligen bara ha klippt hela sekvensen istället för att ge oss den konstiga, hackiga, halvassade versionen vi fick i anime, för det behöver verkligen förklaras.
  • @Torisuda Ja, jag har läst i något forum att även japanerna hade svårt att förstå vad som pågick utan att nämna spelets namn eller ursprung. Jag känner också legenden, men jag insåg inte att det var vad de spelade.

Jag har några gissningar, jag kommer att erbjuda två av dem. Den första skulle vara linjevikt, men två personer är också bundna där. Dessutom, mellan dem som skrev "guld" hade vinnaren mer linjevikt, men det förklarar ändå inte vinsten.

Min andra gissning är pengar, av vilka vinnaren hade mer "guld" än den andra hade "silver". När det gäller att kunna välja mellan 50000 Kanji som används av kinesiska eller upp till 6000 som används av japaner, allt stulet från det kinesiska språket, var de tvungna att välja från vad de materialistiskt hade, varav svaren var grundläggande. Även om "eld" och "vatten" inte passar bra in i denna teori eftersom det kan betyda antingen totalt eller i närheten, skulle det att fungera bra att ha mer pengar än bara silvermynt. Dessutom måste vinnaren också ha haft mer mellan de två som valde pengar.

... Varför hänvisar jag nu till "guld" som "pengar"? Det visas i ett ord som används på detta sätt på japanska. ( Okane) betyder "pengar". gör det hedervärd, men det är knappt på punkt, bara bredvid det. Om alla hade valt "pengar" på detta synsätt och sätt skulle de som hade mest, mellan alla ovanstående, vinna. Det kunde ha varit någon helt annan. Om alla hade valt helt andra svar hade de som hade mest, materialistiskt sett, vunnit.

Naturligtvis är detta bara en teori, jag kan ha fel.

3
  • "Stulen" mer som absorberad
  • Tack för ditt svar, men jag finner inte någon av teorierna mycket troliga.
  • Och jag måste också hålla med @NamikazeSheena att "stulen" är ett väldigt konstigt ord att använda i detta sammanhang. Japanska "stal" tecken från kinesiska endast i samma bemärkelse som engelska "stal" dess alfabet från latin, eller latin "stal" dess alfabet från etruskiska, eller Farsi och urdu "stal" deras alfabet från arabiska.