Anonim

\ VLOG / お 家 で 時間 を 大 切 に 過 ご す. み な さ ん に 紹 介 し た い 時 計

Jag har bara sett anime och inte manga. Jag är helt nyfiken på Saitamas förmåga och kraft.

I de inledande avsnitten nämner han att han tränade mycket hårt och också beskriver sin träningsregim.

Men jag är fortfarande nyfiken på att veta: finns det något som nämner källan till hans enorma kraft någonstans i Manga?

6
  • Vad menar du med "energikällan"? Han blev stark av sin träning, som nämnts
  • Jag var nyfiken på om det fanns något annat än hans träningsregime som de kanske hade nämnt i manga?
  • men kan fortfarande inte döda a enda mygga...
  • Han blev så stark genom att bara träna regelbundet gammal vardag. Han fick bara galna resultat. Detta stod i anime.
  • P90X är mer rigorös än hans träning. Säger bara .. Jag kom i form om ett år och körde 15K under min stilleståndstid. Den som säger att han är jämförbar med goku är ur deras sinne.

Animeversionen av One Punch Man är riktigt exakt med avseende på mangan så ingenting har avslöjats i mangan som inte har gjort i anime.

Som du nämnde följde Saitama i mangan vad han skulle kalla en hård träning varje dag:

  • 100 push-ups
  • 100 sit-ups
  • 100 knäböj
  • 10 kilometer varje dag
  • ingen luftkonditionering

Som ett resultat tappar Saitama håret och blir otroligt kraftfull.


Denna utbildning är källan till hans makt. Tänk på att One Punch Man är avsedd som en shonenparodi eftersom den gör en parodi på dess koder.

I många shonens är träning en viktig del av mangan.

Som ett exempel, i Dragon Ball tillbringar sayans år i Hyperbolic Time Chamber för att bli starkare.

Genom att göra träningen av Saitama så enkel (jämfört med hjältens kapacitet) gör One Punch Man den här Shonen-koden. Därför kan vi inte förvänta oss mer förklaring på vad Saitama gjorde för att bli starkare.

2
  • Ah jag förstår! Min nyfikenhet var för ingenting. En fråga till - jag har sett webbisoderna - ska jag gå och läsa manga?
  • Mangaen är riktigt bra, du kommer att uppskatta att läsa dem :)

Ut ur universum (aka, i den verkliga världen) är OPM definitivt en parodi på seinen och superhjälteberättelser (speciellt Power Rangers-typ), särskilt vid starten. Så hans makt helt enkelt är, och tjänar till att parodiera de ovannämnda genrerna, som anges i HamtaroWarriors svar. Han är bara hjälten som dyker upp för att erövra monsteret i slutet av berättelsen, bara i det här fallet gör han det inte för kärlek eller rättvisa eller några höga ideal som det.

I universum har det dock funnits vissa indikatorer på att Saitamas makt erhölls genom att ständigt ignorera hans gränser tills han slutligen slutade ha några. Se kapitel 56 i webcomic*, särskilt:

Följande är Dr Genus som talar till Zombieman om varför han har gett upp Evolutionens hus - Saitama fick honom att inse att det var meningslöst, eftersom allt han någonsin skulle göra var att höja mänsklighetens gränser, som aldrig kunde tävla med något utan gränser.

Det finns några paneler före och efter den här som fortsätter att diskutera Saitamas makt. Läs resten av kapitlet för dem.

Mangaen är inte riktigt så långt ännu, men den är inte väldigt långt borta, och det finns några saker i mangan som inte finns i webcomic (se till exempel bilden och surroundtexten nedan).

Någon som redan är i anständig form kommer inte att bli mycket förvirrad av Saitamas träningsrutin (se HamtaroWarriors svar). Deras största problem, om något, skulle vara bristen på vilodagar. Men människor i dålig form skulle ta det mycket annorlunda. Jag vet att i mitt nuvarande soffpotatis-tillstånd skulle jag ha mycket besvär med att hoppa rakt in i den typen av rutin och sannolikt skulle orsaka mig själv flera långvariga skador på grund av muskeldrag etc. Jag har i princip gjort det under faktiskt. För många år sedan, när jag var en smutsig liten nörd som aldrig riktigt tränade, bestämde jag mig plötsligt för att försöka få lite muskler och försökte göra 100 push-ups totalt under en dag (2 här, 10 där osv.). Jag drog en stabiliserande muskel runt ryggraden och axelbladet. Jag kollapsade ansiktet först på golvet med ett skrik när det hände. I några dagar hade jag begränsad användning av en av mina armar och tillbringade större delen av min tid i sängen (vilket fortfarande var smärtsamt - du slutar aldrig riktigt försöka använda en stabiliserande muskel, tack vare gravitationen), och jag hade smärtsamma muskelspasmer i det området i många år.

Saitama var förmodligen i bättre form än när han började, men han var inte heller i särskilt bra form. Han var ju bara en lat, arbetslös lekman. Jag förväntar mig att han är ganska fast vid sidan av "att göra detta varje dag kommer att leda till skador och mycket smärta" när han började träna.

Manga-anpassningen har en sidovy om Saitamas träningsdagar som visar att han driver sig själv över intensiv smärta, faktiskt.

Det är värt att notera att smärtan var från en dålig tand, inte hans träning. Han var redan på sin 300: e träningsdag under den här historien. När tanden slogs ut kändes han bra, men innan det har han mycket ont och fortsätter sitt träningspass och räddar några människor under vägen oavsett. Det finns en annan sidestory tidigt om hans träningsdagar, men går inte in på vilken smärta han kan ha upplevt i de tidiga stadierna. Anime-anpassningen av scenen från Hamtaros svar inkluderar ett kort klipp som visar Saitama i smärta under träningen.

Saitama tränade i princip alltid utöver vad hans gränser var - om han fick en skada som jag, skulle han ha valt sig förbi den och fortsatte att göra 100 pushups och allt annat varje dag oavsett. För ordens skull är detta en riktigt dålig idé i verkliga livet. Snälla gör det inte. Träningsprogram och sådant bör tas på allvar när de ber dig att rådgöra med en läkare innan du börjar träna.

*Eller så kan du nu se kapitel 88 i mangan ("88th Punch: Limiter") för i princip samma utläggning. Var försiktig om du letar efter det här online. Denna serie är känd för att ha helt olika numreringar beroende på olika personer / platser, i den utsträckning att vissa webbplatser fortfarande har vissa tidigare kapitel ur funktion. Jag ser det här kapitlet i fråga listat som kapitel 135 på en plats, till exempel.

är inte förklaringen av hans krafter bunden till universum det själv? krabbmonsteret äter för mycket krabba, den anpassade bilkillen blir en anpassad bil.

innan han dödar krabba killen säger han till och med att han ville vara en hjälte inte en affärsman, en hjälte som kunde skicka skräp som crabman flyga med ett enda slag. lägg till allt detta och lägg sedan märke till scenerna där hans ögon lyser av intensitet och jag tror att du har svaret.

nu varför dessa krafter bildas av besattheten / önskningarna vet jag inte men jag tror att hans krafter kommer från hans djupa önskan eller besatthet med att vilja vara en hjälte + universums förmåga att ge makt till människor.

Jag tror att hans krafter kommer från hans intensiva önskan att vara en allmäktig superhjälte. Han vill vara den starkaste som finns och sätter sig därför vad han ser som ett intensivt träningsprogram och låser upp sin makt och antar att det kommer från hans träningspass.

Jag ser också Saitama som en parodi inte bara på mangatecken utan också som en hyllning och parodi på Superman från 60- och 70-talet. Den Superman var så överväldigad att han bokstavligen kunde besegra alla som kom emot honom utan att svettas. Det blev svårt för DC-serier att få honom att slåss mot skurkar på grund av hur kraftfull de hade gjort honom. De hade vanligtvis skurken att använda sig av knep eller skumma scenarier för att försvaga Superman så att han kunde kämpas. Han var i grunden en gud inte en hjälte och han kunde ha slagit någon med bara ett slag.

Om du tittar på anime kan du nästan se Superman på det sätt Saitama rör sig ibland i sin kostym och hur kappan fladdrar och rör sig. Till och med Saitamas kostym är mer en amerikansk kostym än en japansk stil.

Jag skulle tro att det finns mer till hans makt än bara vansinnig träning, om du kommer ihåg att släkt en gång sa att även saitama inte känner till källan till sin makt, och enligt one-sensei (skaparen av serien) är sitamas makt lika med hälften av kraften i Big Bang som skapade universum, tror jag att det är bättre att vänta på att sensei avslöjar sin hemlighet

den stora hakungen är sannolikt en gud, och han fick sina krafter från att hjälpa honom. du ser glödet i hans ögon starta under den striden. kanske stora hakabarn osynliga vårdnadshavare eller sådant ... men det skulle jag gissa

2
  • 2 Kan du lägga till källor för att stödja svaret? Om du inte lägger till dem är det bara spekulation.
  • 1 ja, vad släktingar sa är i anime och manga, jag tror är efter evolutionsslangen när de kämpade med blodbadkaboto, och när de träna, kan jag inte hitta källan till det som en-sensei sa men jag kommer att hitta det och komma tillbaka till dig