Anonim

I de sista kapitlen i mangan,

Fusionen av Psykos och Orochi med guden som gav extra krafter kunde skapa jordskal tsunamier och energiattacker. Andra monster-utomjordingar som vi har sett för att göra något i planet skala var Boros, som var hot på gudnivå

Gör detta honom / honom till ett hot på gudnivå som standard?

Okänd (men förmodligen inte)

Ingen som vi kan lita på att ge betyg har lämnat en ranking för fusionen. Det har inte heller funnits någon allvetande-berättare som rankats, till exempel en textruta som helt enkelt hävdar deras hotnivå utan att vara dialog.

Det finns två saker som kan väga mot att vara ett hot på gudnivå:

  1. Inte riktigt världspåverkande. Även om det kan påverka ett geografiskt stort område verkar det fortfarande begränsat till de flesta kontinentala effekter, och det mesta verkar bara utnyttja vågutbredningens fysik och är till stor del mindre över det mesta av det området. Hon har inte gjort eller påverkat mycket mer än vad vi förväntar oss av en stark jordbävning.
  2. Tatsumaki klarar det hittills. Blast är en plan för hotförsäkring på gudnivå, medan Tatsumaki är allt annat försäkringsplan. Tatsumaki har hittills inte visat några tecken på att känna sig överväldigad eller ut ur sin liga, även när hon är utom synhållet för andra och inte längre behöver behålla sin image. Och Fubuki fortsätter att genomgå en mental sammanbrott över den absurda maktnivån utan att verkligen frukta för sin systers välbefinnande. Tatsumaki kan också neutralisera tsunamin genom att helt enkelt hugga ut en massiv dike framför den. Och slängde sedan vad hon hugg ut på Psykos-Orochi i en massiv spärr, samtidigt som hon inte visade några ansträngningar eller stress alls.

Så Psykos-Orochi verkar inte generera något mer omfattande eller kraftfullt hot än Tatsumaki själv kan generera (med uppenbar lätthet). Så om vi inte accepterar att Tatsumaki själv är på gudnivå, även med tanke på att hon respekterar Blast och verkar erkänna honom som den större makten, verkar det säkert att förkasta idén om Psykos-Orochi som ett hot på gudnivå.

Den främsta anledningen till att tänka att hon kan vara en verkar vara att kraftområdet på Dragon-hot verkar vara gigantiskt annars. Men som vi redan har sett erkände det att hotrankingen är ett bristfälligt system och faktiskt har genomgått revisioner tidigare för att redogöra för uppkomsten av ännu mer kraftfulla monster, detta kan helt enkelt vara en brist och kortsynthet hos systemet. Och i själva verket är skalskillnaden mellan "stadsomfattande hot" för Dragon (som meteor) och till och med bara en landsstor effekt i sig själv gigantisk. Staden Los Angeles är cirka 501 kvadratkilometer, medan området i, säg, Frankrike är knappt 250.000 kvadratkilometer. Det är cirka 500 gånger större per område.Och LA är en mycket stor stad: Paris, Frankrike är bara ett hår under 41 kvadratkilometer, mindre än en tiondel så stor som LA och mindre än 1/500-talet lika stor som Frankrike.

Som sådan kan det uppenbara kraftområdet för Dragonhot vara ett exempel på "Writers have no sense of scale" trope i aktion, vilket resulterar från ett misslyckande med att förstå hur stora skalskillnaderna mellan stad / land / kontinent / värld är. Alternativt kan det vara en avsiktlig logaritmisk skala, som Kardashev-skalan för galaktiska civilisationer: Typ 1 är "samhället använder en mängd energi som är lika med solenergin som inträffar på jorden" vilket redan är cirka 10000 gånger vad vårt moderna samhälle använder, medan typ 2 är "använder en mängd energi som är lika med solens hela effekt" och är många storleksordningar större, och typ 3 är många storleksordningar utöver det. Således kan det enorma kraftutbudet för Dragon-nivåhot vara en avsiktlig designfunktion, vilket återspeglar hur nästa meningsfulla skala bortom den är massivt större.

1
  • Efter striden med Psykos-Orochi ser Tatsumaki för mig ut som en match för Boros. Hon såg svagare ut för mig före den striden.