Anonim

Den förlorade Voltron shitpost - \ "Friends \" (Unfinished)

I prologen till Obegränsat bladverk, ser vi Rin tappa sitt hänge efter att ha räddat Shiros liv. Hon bryr sig inte om att plocka upp den, och senare returnerar Archer den till henne.

Men i det första "huvud" avsnittet ser vi att Shiro plockar upp hänget och tar det hem efter att han återupplivats, och han möter inte Archer förrän nästa dag. Så det verkar inte som att Archer kunde ha avlyssnat honom någon gång och hämtat hänget. Dessutom som ytterligare stöd för detta, när han i avsnitt 12 störtar Rins smyckenkista, ser han hennes hängsmycke och konstaterar att det är exakt samma som det han kom ihåg att han såg den natten. Så det ser ut som att Shiro tror att hänget han hittar i Rins hus skiljer sig från det han har.

Finns det en motsägelse eller underlåtenhet här? Det verkar inte som om Rin har mer än ett hänge, från berättelsen i början av UBW.

4
  • Att skriva detta för att jag var förvirrad under den första säsongen, men på den tiden kritade jag bara upp det för att jag inte hade tillräckligt med uppmärksamhet åt vad som pågick. Sedan när jag såg den pågående säsongen insåg jag att jag var på väg åt något.
  • Varför frågar du något som kommer att förklaras den MYCKET NÄSTA EPISODEN?
  • @Euphoric: det verkade som en användbar fråga (eftersom jag skulle föreställa mig att andra människor skulle ha samma fråga), och dessutom är det något någon kunde ha plockat upp på att bara titta på de tre första episoderna. Det är bara det att jag bara kom ihåg att Shiro hade ett hängsmycke på ep 12.
  • Coz 'Archer är Shiros framtidsjag. Det är därför det finns två hängen i serien där Archer returnerade den till henne och där Shiro förvarade hänget i sitt hus.

Jag har precis börjat den andra säsongen, men från en kombination av materialet här och det jag har samlat in från källor som Wikia har jag något av ett svar.


Det finns ingen motsägelse eller underlåtenhet, eftersom det inte bara är en enda hänge inblandad i serien. I det första avsnittet av den andra säsongen har vi detta utbyte.

[Shiro visar Rin hänge.]

Rin: Va? Hur fick du det?

Shiro: Hur som helst, du kan få tillbaka det. Jag har ett annat hängsmycke som det i mitt hus. Efter att Lancer nästan dödade mig i skolan låg den bredvid mig. Jag plockade upp den och jag har haft den sedan dess.

För detta verkar Rin förvånad. Så uteslutande någon konstig, övernaturlig duplicering måste det finnas mer än ett hänge.

OBS: det verkar som om Rins hänge är unik. Archer säger till Rin att hon inte bör förlora det igen i början, och att det passar henne (och inte andra). Från både min gissning och Wikipedia-avsnittslistan ser det ut som att Shiro återvände hänget från Rins rum, även om den engelska dialogen inte är helt tydlig om detta. (Jag kunde inte säga om Shiros förklaring för att ha en av hängen skulle förklara varför han hade den han återvände. Men det här är mer troligt, och kanske insåg Shiro inte att hänget låg bredvid honom efter att han nästan dog var nödvändigtvis Rins, även om han kommer ihåg henne i korridoren.)


Detta förklarar dock inte var Archer fick hänget han återvände till Rin. Nu är Archers sanna identitet:

Shiro med en alternativ tidslinje från ödet / övernattningen [...] Han kallas för att han fortfarande har juvelhänget som Rin använde för att rädda sitt liv efter att Lancer knivhuggit hans hjärta. Juvelen han äger är den faktiska katalysatorn som används för hans kallelse snarare än den som Rin fortfarande har vid sin kallelse. (Källa: Wikia)

Så det måste helt enkelt vara det

Archer gav Rin sin egen hängsmycke (som han fick från henne på en annan tidslinje på ett liknande sätt som den här) och ljög implicit om att plocka upp den.


Uppdatering: Jag tittar på UBW-filmen nu, och Shiro berättar för Rin när han returnerar hänget att

Jag förstod inte [det var din] förrän jag såg en med samma form i ditt hem.

Så jag är inte säker på om slutsatsen jag fick från Wikipedia om vilket hänge som skulle returneras var rätt. Anime-serien skulle föreslå att han helt enkelt tog hänget ur Rins bröst och returnerar den, men här ser det ut som att Shiro återlämnar hänget som han hade behållit efter att ha blivit återupplivat.

Uppdatering 2: den visuella romanen (som jag skulle betrakta som "kanon") gör det klart att Shiro helt enkelt returnerar hänget han hittade i Rins hus (dvs den som Archer "returnerade"), när han förklarar för Rin var han hittade hänget han återvänder:

Jag hittade det i ditt rum. Åh. . . Du kanske blir förvånad när du kommer hem, men jag är ledsen. Jag tippade över din byrå. . . Jag har exakt samma hängsmycke hemma.

2
  • 1 Det bör påpekas att det finns en fjärde slutsats av Holy Grail War som inte visas i något media. i denna slutsats slutade inte Holy Grail War när The Shadow gick på fängslande (Archer känner igen det och tänker försöka besegra det den här gången när han ser det i Heaven's Feel). så oavsett vad Shirou gör med Rins Pendent-fråga, inte särskilt i Unlimited Blade Works, för i det kommer Rin att vägleda Shirou så att han inte blir en Counter-Guardian och hamnar lika bitter som EMIYA gjorde.
  • 1 Tänk också på att Archer visste att han hade Rin eftersom han såg henne använda den för att rädda Shirou. för det mesta av de andra rutterna lär Shirou inte vem som räddade sitt liv så det står anledningen till att Archer inte gjorde det lika bra på sin tid (jag tror att jag kommer ihåg att Rin nämnde för Archer att det var unikt innan han gav tillbaka hans)

Bågskytt är Shirou!
I grund och botten är det det!
Eftersom Shiro var tacksam för att han räddades behöll han hänget och till och med som en heroisk ande behöll han det. Det finns bara 1 hänge; den andra kom från en annan tid och rymd!