Anonim

Reverse Blade Katana - Rurouni Kenshin - MAN AT ARMS: FÖRVARAD

I den tidiga Meiji-eran, efter att ha deltagit i Bakumatsu-kriget som mördaren "Hitokiri Battousai", vandrar Himura Kenshin landsbygden i Japan och erbjuder skydd och hjälp till de nödställda som försoning för morden som han en gång begick.

I berättelsen sägs Kenshin återgå till mördaren Hitokiri Battousai som han en gång var. Varför skulle dödandet återställa sin fulla personlighet till en mördares permanenta?

OBS: Han återvände ibland tillfälligt till sitt mördande jag men blev snart draget av det av människor som Kamiya Kaoru.

I OAV-serien Rurouni Kenshin: Tillit och svekfår vi lära oss mer om Kenshin och hans resa från att vara en enkel föräldralös till Japans mest fruktade mördare Hittokiri Battousai och sedan till den fridfulla Ruroni.

Som Hittokiri Battousai var han inte precis ond. Han hade goda avsikter och såg att mördandet var det enda sättet han kunde hjälpa de svaga och underintrångna. Genom sitt samspel med Tomoe och hennes slutliga öde börjar Kenshin inse att han hade gjort allt fel. Att hjälpa människor genom att spilla blod var inte vägen att gå. Det är då han gör karaktären av pacifisten Ruroni Kenshin, som vägrar att döda oavsett provokationen eller hur ondska den andra personen är.

Men den övertygelsen är mycket svår att behålla, särskilt för en utbildad lönnmördare som Kenshin. Han vet att om han glider bara en gång och dödar som ett medel till ett mål, skulle han falla tillbaka till den oändliga blodcirkulationen som dominerade hans liv som Hitokiri Battousai.

2
  • Menade du, OVA?
  • 1 OAV och OVA används omväxlande. Om inte en av dem har standardiserats nu.

Han tog ett löfte att aldrig döda igen, och det utgör kärnan i hans varelse. Under kriget blev hans psyke extremt ömtåligt från att döda eftersom han naturligtvis är en snäll och bra person. Att döda krävde att han begravde dessa delar av sig själv. När den sista striden är över försvinner han från världen och lovar att aldrig döda igen. Han läker mest men är inte stabil. Om han dödar igen finns det en chans att hans sinne skulle gå sönder och han inte längre skulle kunna hitta de delar av sig själv som var bra.

Kaoru kan vädja till Kenshins goda sida när han älskar henne, vilket ger honom styrkan att slåss mot mördaren i hans hjärta.