Anonim

Varför är Goku alltid ett steg före Vegeta?

Den andra trailern av filmen Dragon Ball Super: Broly verkar visa att Goku och Vegeta föddes samtidigt.

Är det så, sa inte serien annorlunda? I så fall vilken version av drak boll berättelse skulle vara kanon nu, serien eller den här filmen?

1
  • Vegeta är äldre än goku, du kan se i serie står det att när freeza förstör planeten Vegeta, var vegeta med Nappa någon annanstans, där Goku just föddes

Det råder ingen tvekan om att Vegeta är äldre eftersom Goku bara var ett spädbarn (cirka 0-1 år gammalt) när han skickades till jorden, medan Vegeta redan kämpade på en annan planet (cirka 5 år gammal), så Vegeta är cirka 5 år äldre än Goku.

Observera dock att både Goku och Vegeta har dött flera gånger (båda två tror jag) och båda har tränat i "Spirit and Time Room" * där vistelse 1 dag är lika med 1 år i den yttre / verkliga världen. Så deras fysiska kroppar är flera år yngre än deras verkliga åldrar.

* Jag vet inte hur de översätter detta på engelska dub / sub, men det är så jag skulle baserat på den ursprungliga japanska

Källor (japanska):

  1. https://matome.naver.jp/odai/2141825142662556801
  2. https://unotarou.com/anime/33645/
2
  • 1 Menade du att deras fysiska kroppar är flera år äldre än deras faktiska ålder, snarare än yngre? I Andens och tidens rum åldras deras kroppar ett år medan deras kronologiska ålder bara ökar en dag.
  • 1 Jag tror att du har rätt i Vegeta eftersom han bara var död en kort tid var och en av de två gånger han dog, men stannade i 2 år (2 dagar) i Andets och tidens rum. Men Goku var död i 1 år (av Piccolo), sedan ytterligare 7 år efter Cell så det är -8 år till hans fysiska kropps ålder. Om vi ​​lägger till 2 är det fortfarande -6 år.

Det visar inte nödvändigtvis att både Goku och Vegeta föddes samma år i den nya filmen. Det är mer visat att Goku och Vegeta båda är i saiyan-inkbatorer samtidigt så att de inte är i samma ålder. Även om de är i inkubatorer samtidigt kan en vara inne under en längre period jämfört med den andra. När Goku var i en inkubator visades att Vegeta var på en annan planet med Nappa när deras hemplanet förstördes. Medan Vegeta var på en annan planet visades det att Goku fortfarande var i en inkubator och sedan beslutade Bardock att sätta honom i en pod och skicka honom till jorden där han kanske bodde säkert.

Dessutom sägs Vegeta vara född år 732 medan Goku 737 så Vegeta är 5 år äldre än Goku.

Men tiden båda har tillbringat i den hyperboliska tidskammaren gör dem till ett år äldre än vad de egentligen borde ha varit och om du vill klassificera det så här kan du. Deras fysiska kroppar är äldre än deras verkliga åldrar.