Anonim

Costa Rica Semesterbostäder - Bästa Costa Rica Semesterhus

Efter att ha sett Svart klöver, Jag har lyssnat på deras introduktioner tio gånger eller mer och tittat på några scener om och om igen, men medan jag rullar ner i kommentarerna ser jag kommentarer från formuläret "ingen visste att svartklöver kan bli så bra", "början var hemsk "och andra kommentarer fyllda med ogillande mot början av showen.

Vilka aspekter av animeens början fick så många människor att ogillar det?

7
  • Frågar du varför anime i allmänhet gillades, eller varför början gillades inte? Titeln antyder att du frågar den förstnämnda, men den verkliga delen av din fråga antyder att du frågar den senare.
  • Alla har sin egen frihet att prata vad de vill. Om du tycker att anime är bra, är det bra. inget behov av att störa andras åsikt. Kanske är det inte deras tjänst, så de ogillar.
  • @ F1Krazy Tack för specifikationen. Ja, jag frågar varför folk hatar början.
  • @kit Ja, alla har rätt att prata vad de vill, jag undrar bara varför de flesta människorna tenderar att den åsikten.
  • Tack för att du klargjorde, jag har föreslagit en redigering för att göra frågan tydligare.

Det närmaste jag kan komma att svara på detta på ett icke-åsiktsbaserat sätt är att basera det på yttrandet från någon kvasi-berömd, det vill säga en granskare som har diskuterat Black Clover under hela sin körning. Till att börja med granskade YouTuber Gigguk Black Clover två gånger - en gång i november 2017 strax efter showen började och en gång i oktober 2018. Hans originalvideo heter "Black Clover: The New Problem Child of Shounen", medan uppföljningen är med titeln "Svart klöver suger INTE mer.", så det kan ge lite en aning om hur hans åsikter skiftade under det året (även om han, spoiler alert, redan såg potentialen tidigt och mestadels hade ett problem med hur showen rörde sig i sina första avsnitt).

Några av de viktigaste punkterna från båda videorna, särskilt med tanke på anledningarna till att Black Clover inte mottogs bra tidigt:

  • De senaste stora shounen-programmen som sändes strax före Black Clover var de andra säsongerna av My Hero Academia och Attack on Titan. Dessa shower anses båda vara mycket inflytelserika (även om AoT säsong 2 inte nödvändigtvis var lika väl mottagen som den första säsongen), och folk kände att de tog genren framåt med en viss mängd innovation och berättande.

  • Den tidiga uppställningen av Black Clover verkade vara mycket generisk när det gäller shounen - spiky-haired protagonist utan kraft men stora drömmar upptäcker att han faktiskt har den mest fantastiska makten någonsin, går med i en grupp missanpassningar och hanterar en serie av ökande hot genom att bli mer kraftfull själv. Som Gigguk påpekar i sin andra video blir showen aldrig mer original (även om det från vad jag såg i slutet av den första stora bågen försökte det göra lite mer med historien senare) - men det bygger en viss självmedvetenhet i dess derivativitet och går all-in med att använda alla de stora shounen-troperna.

  • Showen kändes lite ansträngd på olika sätt - karaktärer hade inte de detaljerade backstories av, säg My Hero Academia-karaktärer; animationskvaliteten var mycket lägre än de andra showerna; och eftersom varje avsnitt började med inte bara en sammanfattning av föregående avsnitt / s (ofta försöker förklara allt som pågår, inte bara de delar som skulle göra det lättare att följa detta avsnitt), utan en sammanfattning av historien om världen, slutar du med bara cirka 15 minuter med "nytt" innehåll i en 25 minuters show.

  • Showen rörde sig mycket långsamt - som Gigguk påpekar kommer en typisk episod av en shounen-anime att anpassa sig till cirka 2 kapitel i mangan. De första 6 episoderna av Black Clover anpassade fyra kapitel av mangan, vilket betyder att den stannade länge kraftigt vid en punkt där den skulle bygga upp förväntningarna.

  • Asta hade inga rader som talades i en volym under ett skrik. Som huvudperson var detta otroligt gitter för många människor.