Anonim

Mot svart organisation: Detta är INTE slutet

Jag gillar verkligen "Meitantei Conan" -anime, men jag har alltid velat veta, varför översattes namnet till "Fall stängt" när det lokaliserades?

7
  • En bra titel på japanska översätter inte nödvändigtvis direkt till en bra titel på engelska. "Fall stängt" är en ganska snappy, minnesvärd titel; "Detektiv Conan" är enligt min mening något mindre. "En stad från vilken jag ensam raderas" är en gudomlig titel på engelska. "Raderad" är mycket bättre. Det finns inget bra sätt att direkt översätta "Bokura wa Minna Kawaisou" till engelska (eftersom titeln är en ordlek), så istället har vi "The Kawai Complex Guide to Manors and Hostel Behavior" (också en ordlek, men en annan ). Och så vidare.
  • (Med detta sagt verkar det som den typ av lokaliseringsbeslut som en lokaliserare faktiskt kan ha kommenterat någon gång, så någon kan mycket väl kunna ge dig ett mer specifikt svar om just detta fall.)
  • Nåväl, enligt min mening är en stad som jag raderas från mycket bättre än den engelska översättningen, faktiskt är alla korrekta japanska-engelska översättningar bättre än deras förenklade version, om jag såg en anime på engelska som heter "en stad som jag ensam raderas från "Jag skulle genast börja titta på det, i princip skulle jag offra enkelhet för en fantastisk titel.
  • Vem skulle någonsin tro att "en stad som jag ensam raderas från" är en dålig titel? Oavsett vad som är min åsikt ändå, jag är trött på "traditionen" att förenkla fantastiska japanska titlar. Enligt min mening är "Erased" gud hemskt
  • relaterad Är det vanligt att ändra titeln till något annat?

Hurvida detektiv Conan var noggrann är inte orsaken till namnbytet i det här fallet ...

Vid ett tillfälle hade Funimations webbplats "Fall stängd" en FAQ-sida med den här frågan. En arkivkopia av denna sida finns här.

F: Varför ändrade du namnet till Case Closed?
A: På grund av juridiska överväganden.

Vi ser samma vaga svar i en nyhetsartikel från 2004 som publicerades av Anime News Network:

FUNimation skickade ut en rådgivning idag om att på grund av ospecificerade rättsliga överväganden kommer detektiv Conan att döpas om till "Fall avslutat". . . Av juridiska överväganden kommer denna efterlängtade serie att släppas i USA när ärendet stängs. I nära samarbete med våra japanska partners valdes Case Closed till det namn som passar bäst för den amerikanska marknaden.

Även om det verkar vara mest spekulation har det varit foruminlägg som nämner att det här namnet beror på upphovsrätten som DC Comics innehar om namnet Conan. Jag är inte övertygad om detta resonemang, men jag inkluderade det för dig att smälta som du vill.

3
  • anledningen till att X-Men inte kommer att visas i Marvel Movieverse är på grund av studion som äger X-Men också äger termen Mutant i förhållande till superhumans eller något sådant som Quick Silver och Scarlet Witch som är förutom X-Men kan fortfarande tas med av en annan studio och användas men de kan inte kallas för Mutants. det är möjligt att det kan finnas något liknande konstigt copyright-skit som det, men dessa upphovsrätt görs av advokater som är utbildade i den antika konsten att skriva det mest förvirrande papperet för att säga en sak
  • 1 I USA är namn inte upphovsrättsskyddade. De är dock varumärkesmärkta och ett företag som heter "Conan Sales Co. LLC" har ett registrerat varumärke på "Conan the Barbarian" (USPTO-serienr. 76097984).
  • @senshin Jag har haft någon som berättar för mig att det kan vara relaterat till Conan Doyle-egendomen. Jag hittar dock inte vad som kan låta dem blockera den här showen.

Till att börja,

Conan är ett namn i USA som är nära förknippat med Conan the Barberian, och Conan är ett namn som låter ganska udda, den främsta anledningen till att japanska namn nästan alltid ändras i USA, t.ex. Kudo Shinichi till Jimmy Kudo. Jag tror att den främsta anledningen förutom det förmodligen är för ett mer iögonfallande namn än bara detektiv Conan.

Vad andra säger är korrekt men jag tror också att de nämner frasen "Case Closed" i flera avsnitt av TV-programmet / Anime så jag antar att den som heter var som, det skulle göra en ganska bra titel.

1
  • 1 Inkludera relevanta källor / referenser för att stödja ditt svar.