Anonim

Det är därför jag inte tränar | Vad jag äter för att gå ner i vikt | Keto

Först och främst måste jag säga att jag läste detta på någon genomsökt webbplats. Men det finns en hel del sidor som ser oavslutade ut.

Här är några av de grova sidorna jag hittade. Toppbilder, från Historie 80 och 94. Nedre bilder, Historie 82, 96 och 97. (Klicka för att förstora bilder)

Lägg märke till att byggnaden på första panelen är färdig men på den andra panelen var det bara en grov skuggritning. Om de vill ha en skuggbyggnad kan de göra det bättre.

Först är alla paneler färdiga men senare, troligen efter kapitel 80, börjar de ha oavslutade ritningar. Hitoshi Iwaaki andra mangaserier Parasyte har inte den här typen av ritningsstil.

0

Ibland är orsaken svår att känna till om det inte finns intervjuer / officiella uttalanden från författaren. Det kan bero på författarens hälsotillstånd (mycket ofta), privata ärenden etc. men i slutändan beror det nästan alltid på mangastidningens deadline. Om de inte klarar det i tid måste de antingen skjuta upp till nästa upplaga, eller skicka vad de har för närvarande.

Det finns steg som mangaka måste göra för att få ett kapitel gjort (se även Vilka är stegen som är inblandade i att skapa en professionell manga?): Storyboard, skiss, färg, efterbehandling. Även om storyboard kan ta längst tid (enligt det inlägget), utan det finns det inget att publicera. Efter det måste de göra skisser och färgning, vilket också kan ta tid beroende på deras skicklighet (anekdotiskt, medan du tittar på liveströmmar av mangaka, det tar vanligtvis längst tid). Efterbehandlingen är vanligtvis inte så kritisk och kan göras snabbt och enkelt.

Andra exempel på att oavslutade kapitel publiceras:

  • Bastard !!: serierad in Veckovis Shonen Jump. På kapitel 51 består de sista två sidorna bara av text inuti paneler på grund av tidsfristen.

  • Cherry Gale Kin: serien in Månads Comic Comp I januari 1991-upplagan, som är det sista kapitlet, består sidan 13 bara av en understruken skiss och det finns ingen final tankoubon som inkluderade det kapitlet.

    Vänster: Tankoubon vol. 1, sidan 5. Rätt: Comic Comp. red. 1991-1, sidan 13

  • Spiral: The Bonds of Reasoning: serien in Månatliga Shonen GanGan. I november 2005-upplagan, som är det sista kapitlet, ritades en del av panelerna endast i blyertsskiss. De fixades dock i tankoubon version.


Referens: Oavslutat kapitel publicerat i mangatidningen (på japanska)