Anonim

Outlander-skådespelaren John McLarnon diskuterar Prep & Process som skådespelare, sångare och låtskrivare

Min fråga är dubbelt:

  1. Hur kom Trafalgar Law och de andra "värsta generationens" pirater till Marineford? Jag trodde att du var tvungen att gå igenom tri-strömmarna? Eller är att tri-strömmarna bara är ett snabbare sätt men du kan komma någon annan väg eftersom Marineford inte är i det lugna bältet?

  2. Hur lämnade Trafalgar Law tri-strömmarna? Detta förbryllade mig särskilt. Jag tänker nu att det kan bero på deras ubåt. Mitt antagande är att det kan röra sig fritt, inte beror på strömmar, men jag är inte säker.

Jag skulle uppskatta svar som är baserade på mer än bara spekulation.

Så, för att lägga till lite förtydligande för alla svaren.

De Tri-ström (Tarai Current) är en naturlig bubbelpool vid korsningen mellan Calm Belt och Red Line. WG bygger tre anläggningar runt strömmen (Impel Down - MarineFord - Enies Lobby), med användning av den nuvarande kraften för snabb resa mellan de tre. De strömmar fungerar också under vattnet enligt naturliga havsströmmar, men har förmodligen olika hastigheter och kraft vid olika undervattensnivåer.

Här är en bild som visar wihrlpool:

De Gates of Justice är 3 sådana grindar placerade vid "hörnen" på strömmen varifrån du kan komma in eller komma åt den. Detta är det enda sättet för vanliga fartyg (flytande fartyg) att komma in i strömmen. Hela fenomenet följer inte riktigt naturlig fysik så man bör inte försöka hitta naturliga sätt att komma in / ut ur den.

Du kan inte heller komma in från utsidan utan att använda grindarna eftersom de yttre strömmarna kommer att skjuta dig bort från bubbelpoolen och vice versa från insidan där bubbelpoolen kommer att fortsätta skjuta dig in i en cirkel.

Nu om hur lag och andra lyckades komma dit.

En möjlighet är att de gick in i strömmen genom att gå under vattnet genom Gates of Justice medan de var öppen. När portarna stängs kommer de yttre strömmarna att hindra dig från att komma in, även under vattnet. Därför sa Bepo att skynda sig när grindarna stängs, så att de kan fånga den överflödiga strömmen till utsidan medan de är nedsänkta. Detsamma gäller WB: s fartyg som också var under vattnet.

En annan möjlighet för WB: s fartyg att komma in är om han använde Gura Gura no Mibefogenheter att tillfälligt avleda strömmarna och komma in från vilken sida som helst av bubbelpoolen. Lag måste ändå komma in från portarna ändå.

Och till och med en annan möjlighet kan vara att de gick in i MarineFord genom att kringgå den stora strömmen från Sabaody Arch. till exempel, och lyckades komma runt marinvården försvar av dessa vatten. De lämnade förmodligen genom rättvisans port för att göra en snabb flykt istället för att gå tillbaka och riskera att fångas.

Mer om One Piece fandom om Tarai Current.

3
  • Jag är inte säker på varför du säger att lagen var tvungen att komma in från portarna. I din skildring till och med kan vi se att det verkar finnas andra sätt att komma dit genom att bara segla. Och detta förklarar inte 2 alls.
  • @ Akaisteph7 Jag antar att du hänvisar till det faktum att lag kunde kringgå strömmarna och komma direkt till MarineFord. Enligt bilden ovan är det möjligt, jag tvivlar på att marinorna har lämnat dessa vatten oskyddade. Det finns förmodligen många lager av försvar runt de tre anläggningarna och man kan inte gå obemärkt förbi där så du måste använda strömmarna på något sätt. Även med en ubåt, kom ihåg att BigMom hade undervattenssniglar som upptäckte rörelse. Det här är bara mina antaganden baserat på all information som finns om Tarai-strömmarna.
  • @ Akaisteph7 Jag har redigerat mitt svar för att täcka den möjligheten också :)
  1. Ja, de tog strömmen eftersom de annars inte skulle ha klarat det i tid, det finns inget som tyder på att du inte kan komma dit på något annat sätt.

  2. Med tanke på att vitt skägg hela flottan kom dit under vattnet antar jag att du kan manövrera fritt.

Heart Pirates (Law's crew) reser med ubåt snarare än normalt fartyg. Med hjälp av deras sub kunde de antingen passera under Gates of Justice (detta är min antagande) eller resa under / runt de strömmar som normalt blockerar passage till Marineford.

De lämnade på samma sätt och höll sig på ett rättvist avstånd från själva ön och kämpade. Kizaru försökte stoppa dem och avfyrade strålar i havet medan de duvade, men suben gjorde det ur området (vi kan anta att de lämnade samma väg som de kom in).

Tri Currents har inget att göra med att komma till och lämna Marine Ford. Det hjälper bara om du försöker gå fram och tillbaka från Ennis Lobby, Impel Down eller Marine Ford. Det betyder inte att detta är det enda sättet att komma till Marine Ford. Det är bara en av vägarna.

Tri-strömmar är en marin exklusiv ström mellan Impel Down, Ennis Lobby och Marine Ford. Att använda detta sätt kommer att öka farten mellan dessa platser.

Du kan komma till Marine Ford från Sabaody skärgård på en halvtimme utan att använda strömmarna. Marines och Celestial Dragons reser regelbundet mellan de två.

Endast problem för pirater och andra brottslingar att använda detta sätt skulle vara de tunga patrullerna. Men de kan komma förbi dessa patruller genom att göra vad WB, Law gjorde och komma under vattnet. Eller genom att göra vad Luffy gjorde (när han ringde oxklockan) genom att kapa ett marint fartyg kan du komma dit.

Eftersom Law aldrig kom in i strömmarna behövde han aldrig lämna den.

På en sidoanteckning skulle Luffy, Jinbei, Crocodile och Co ha fångats in i Tri-strömmarna om inte för Black Beard, när de flydde Imppel ner genom Tri-strömmarna.

9
  • Tri-strömmar har uppenbarligen att göra med att komma till och från Marineford ... Det är kanske inte det enda sättet, vilket jag antar att du försöker säga. Det svarar 1. Men Law gick uppenbarligen in i strömmarna för att lämna Marineford, kanske du bör kontrollera vad som faktiskt hände innan du gör sådana påståenden. Det är därför jag sa att jag ville ha mer än bara spekulation.
  • Var gick han in i tre strömmar? Han gick bara under vattnet och flydde. Exakt när kom lagen in i de tre strömmarna?
  • Innan de lämnar tror jag att Bepo säger att skynda sig eftersom rättvisans portar håller på att stängas. De visar dem faktiskt inte att gå in i strömmarna men varför skulle de nämna det om de inte passerar portarna? ... Det är i kapitel 580.
  • Okej, min dåliga. Jag såg inte den delen. Jag vet inte att lagen använde tri-strömmarna.
  • Jag vet inte det exakta svaret på hur han kom ut. Men ett sätt kan vara att han kom under strömmarna eftersom det var en submarmin och kom ut. Eller eftersom Hancock följde dem kunde hon ha bett marinisterna att öppna grinden när de nådde Ennis Lobby eller Impel Down.