Anonim

Original Vietnam Special Forces 1st Pattern Jungle Jacket w / LLDB Pocket Hanger

Namnet "Bleach" verkar inte ha någon relevans för handlingen till skillnad från de flesta andra serier. Var det bara valt efter Kubo-senseis infall eller har det någon betydelse? Kanske någon kulturell betydelse förknippad med shinigami, etc. som jag nu är medveten om?

Kubo själv har kommenterat detta. Nedan har jag tagit citatet från Bleach Answers Wiki:

Titeln var inte blekmedel när Tite Kubo bestämde sig för att rita en berättelse om Shinigami. Detta var innan han ritade en-shot manga som dök upp i Akamaru Jump. Vapnet var inte ett svärd utan en lie. Endast Rukia hade en lie och de andra karaktärerna använde vapen. Vid den tidpunkten var titeln Snipe (som i "Sniper"). Strax innan han började rita började han tänka att ett svärd skulle vara bättre och insåg att han inte längre kunde använda Snipe. Han började leta efter en titel som förstod den större bilden. Shinigami förknippas med färgen svart, men det hade varit tråkigt att använda "svart". "Vit", å andra sidan, kan föreslå svart som en kompletterande färg. Så Tite Kubo valde "Bleach" för att väcka intrycket av färgen vit.

Jag har också hört andra teorier, som inte stöds lika bra av intervjuer med Kubo men fortfarande verkar ha vissa bevis som stöder dem.Det ena är att shinigami "renar" själar, liknar vad blekmedel gör (Kubo själv nämnde detta i en intervju, men det är inte klart om han märkte detta före eller efter beslutet om namnet). En annan är att Kubo är ett fan av bandet Nirvana, och deras första album är Bleka. Så det kan finnas mer än en anledning, men den citerade ovan är den som han brukar ge när han blir frågad om det.

0

Enligt skaparen, Tite Kubo, när Shinigami slår en hål med sin Zanpaktou, blekar de (dvs. renar) mörkret och ondskan i hålorna.

Eller kanske Ichigo bleker håret till den färgen så att det skulle vara närmare en version som han kommer ihåg att hans mamma hade? Och titeln handlar om honom - vem är trots allt?

1
  • 3 Välkommen till anime / manga SE! Skulle du ha något som stöder detta?