Anonim

Ett skott: Varför har superhjältar vita ögon?

I Hello Kitty har till exempel avsnittet "Kärleksäpplen":

Hon är fem äpplen lång och väger tre äpplen.

I Kagerou Project, där Marrys vikt är:

130 äpplen.

Japanska Vocaloid Kaai Yuki mäter sin höjd i äpplen.

Höjd: "Så långt som 10 stora äpplen"

Varför mäter vissa karaktärer sin vikt i äpplen? Började trenden med att mäta vikt i äpplen med Hello Kitty? Eller är trenden inte så vanlig som jag tror att den är?

6
  • Det kan bero på att det är oförskämt att fråga en dams vikt?
  • @Unihedron - Tja, du kan flagga det om du vill ... ... Toshinou - Hur hjälper översättningen av vikt till äpplen till att stoppa oförskämdheten?
  • Kan du migrera till Anime & Manga som i en kommentar? Jag tvivlar på att det kan relateras till det allmänna japanska språket eller kulturen.
  • @Malandy - Jag är inte säker, kanske för att det inte är ett strikt bestämt antal?
  • även den japanska vokaloid Kaai Yuki mäter sin höjd i äpplen

För ämnets skull kommer jag inte att gå i detalj med äpplets symbol i den mänskliga kulturen som helhet. Jag kommer bara att fokusera på en punkt, och det är det faktum att äpplet symboliserar kunskap (på grund av bibeln, med den förbjudna frukten och allt).

Du kan enkelt hitta många bilder på äpplen som är associerade med böcker eller pennor, som används som grafik för skolor (mestadels dagis eller grundskola), och på grund av det kan du löst koppla dem till barn.

Nu för de två exemplen som nämns i frågan:

  • I Hello Kittys fall, det är en show riktad till barn; så det är vettigt för dem att använda äpplen som ett alternativ till att använda faktiska måttenheter, man kan säga att de gjorde det för "Söt" -faktorn.
  • I Mekaku City Actors fall, Marry Kozakura är en något barnlik karaktär (och Kawai också); så att du kan använda DET som en anledning till att använda äpplen för att ange hennes vikt. Eller helt enkelt, det är oförskämt att ange en damvikt; så skaparna gjorde det så här som ett "skämt", och anledningen till att de valde äpplen istället för andra frukter är samma som i Hej Kitty, för den "söta" faktorn.

en annan faktor kan vara att ett äpples vikt och storlek är allmänt känt; men det är bara sekundärt just nu.