Anonim

Wasteland Bandit Yamcha kommer till Dragon Ball Legends - First Look Showcase

I Dragon Ball Super i slaget om gudarnas saga när Vegeta kämpar mot Beerus säger Beerus att det var roligare att slåss mot honom än att slåss mot Goku super saiyan 3. I filmen Battle of gods säger mästare Roshi att Vegetas makt äntligen har överträffat Goku, och i mangan Vegeta kunde driva upp super saiyan 2 till en nivå över super saiyan 3. Så allt tyder på att Vegeta rasande SSJ2 kunde överträffa kraften hos en SSJ3. Men hur är det med Gohans mystiska form? Överträffade Vegeta SSJ2 mot Beerus Gohans mystiska form?

Tja, Gohan var den starkaste oanvända karaktären i slutet av Dragon Ball Z-sagan. Sex månader efter Buu-sagan raderades också minnena från Majin Buu med drakbollarna. Battle of Gods arc var 4 år efter. Vi vet att det fanns ett massivt tidshopp eftersom Gohan och Videl bara var klasskamrater i slutet av Buu-sagan men Gohan var gift med Videl och var också en (kommer att bli far) i början av Super. Låt oss anta att den mystiska gohan-multiplikatorn är en enorm multiplikator> än SSJ3-multiplikatorn. Base Gohan skulle inte ha tränat under 4-årsperioden fram till gudsslaget och uppenbarligen skulle Goku och Vegeta ha tränat mycket under den perioden. Så jag skulle säga vid den tidpunkten, SSJ3 Goku var möjligen lika stark som Mystic Gohan eller åtminstone starkare än Super Buu och nästan lika stark som Mystic Gohan. Vegeta å andra sidan kan ha varit lika stark som Kid Buu i sin SSJ2-form eller kanske lite starkare. Tyvärr, när Gotenks kämpade mot Beerus, var han i sin basform så vi kan inte använda Beerus slåss med Gotenks och Vegetas första kamp med Beerus för att mäta Vegetas kraftnivå. Jag tror under slaget av gudar, Ultimate Gohan (Dragon Ball Z)> SSJ3 Goku> Super Buu> Vegeta SSJ2> Ultimate Gohan (Dragon Ball Super)> Kid Buu. Jag tror att Gohan blev inte tränade och var mycket svagare än han var i Z.

Detta leder oss tillbaka till din fråga om Vegetas raseri SSJ2-transformation överträffade Gohans mystiska form i Z och mitt svar på detsamma skulle vara ett ja! Jag tror att SSJ3 Goku inte var så långt bakom Mystic Gohan (Dragon Ball Z) under slaget vid gudarna. Goku skulle definitivt inte gå fyra år utan att försöka överträffa eller åtminstone närma sig kraftnivån hos någon starkare. Så det är mycket troligt att SSJ3 Goku kanske har varit starkare än Mystic Gohan, men för argumentets skull kan vi säga att han var något svagare. Vegeta i sin ilska omvandling var mycket starkare än Goku i sin SSJ3 form och jag skulle säga sannolikt överträffade Gohans Mystic form i Dragon Ball Z.

Obs: Listan jag gjorde med effektdifferensen var med värsta fall. Vegeta och Goku kan vara mycket starkare än där jag placerade dem på listan. Det kan till och med vara möjligt att SSJ3 Goku var på nivån för Mystic Gohan under slaget vid gudarna och Vegeta kanske har varit på samma nivå som Super Buu eller kanske ännu starkare. Vegeta och Goku skulle definitivt ha fått en Zenkai-boost efter deras kamp med Kid Buu och de två hade uppenbarligen tränat och blivit mycket starkare efter Buu-sagan.

Beroende på vad du menar finns det inget sätt att veta säkert.

Det finns två skillnadstolkningar i din fråga. Oavsett vad finns det dock många antaganden vi måste göra. I själva verket ignorerar Dragonball Super ofta konsekvent kraftskalning.

Jämförelse av Vegeta vs Mystic Gohan på sitt bästa

Funktionsmässigt vet vi att Mystic Gohan i sin bästa tid var betydligt starkare än Gotenks SSJ3 och Super Buu absorberade. Han var dock inte starkare än Super Buu med absorberade gotenks. Gotenks är ungefär lika kraftiga som Super Buu.

Super Saiyan 3 Goku var enligt honom starkare än Fat buu och till och med möjligen Kid Buu.

Den relativa styrkan för Super Buu och Kid Buu är okänd. Det är dock troligt att Super Buu absorberas är ungefär på samma nivå som Kid Buu om inte lite starkare.

Det betyder att Goku i Buu Saga är ungefär lika kraftfull som Super Buu.

Om vi ​​antar att absorptionen ökar Super Buus kraft med absorbentens kraft, är Super Buu med absorberade gotenks ungefär dubbelt så kraftfull som han ursprungligen var.

Detta betyder att Mystic Gohan var mindre än två gånger Super Buus kraft, och därmed mindre än dubbelt så mycket som Goku.

Nu var tiden mellan Buu Saga och Battle of Gods 4 år. Den relevanta frågan är huruvida 4 års träning gjorde Goku dubbelt så stark. Det är som att det gjorde det, och som sådan är det troligt att Vegeta överträffade Mystic Gohan i sin bästa tid.

Jämföra Vegeta vs Mystic Gohan i Guds strid

Med tanke på att Gohan var extremt svag i Resurrection F på grund av bristande träning, och att Resurrection F var 1 år efter Battle of Gods, medan Battle of Gods var 4 år efter Buu saga, är det troligt att Gohan i Battle of Gods var mycket svagare än till och med Buu saga goku.

Som sådan är det mycket troligt att Vegeta var starkare.

Ganska sant, men i Topp saga, sa Piccolo i mangan "han har lyckats växa sig starkare än någonsin även under denna kamp ", vilket skulle göra honom långt över Vegetas SSJ2 i Z anime om du jämförde Z till Topp.

1
  • 1 Anslut inte dina YouTube-kanaler på den här webbplatsen.