Anonim

DIY Kawaii Desk School Supplies (snabbt och enkelt)! 😄

Exakt vilka dagar i vilken månad har japanska gymnasieskolor som använder ett 3-terminersformat (vilket kan få studenter att upprepa ett betyg) normalt halvtimmar under första terminen? Och hur många dagar går det mellan att ta mellantiderna och att betygsättningen läggs upp?

I avsnitt 177 av Sailor Moon slår Ami (Mercury) och Taiki (Star Maker) toppklass när betyg läggs ut i korridoren. Taiki nämner i detta avsnitt att den (fiktiva) kometen de ser är synlig samtidigt som den (verkliga) Centarus-konstellationen, som är synlig i Tokyo från mitten av mars till mitten av maj, med sin maximala synlighet runt den första veckan i april.

Men i föregående avsnitt 176 läser Nezu (Sailor Iron Mouse) nummer 7 av STAGE 芸 能 tidskrift, vilket antyder att det är mitten till slutet av juni (eftersom japanska tidningar kommer ut en månad eller en halv månad före publiceringsdatum: 7 = juli) och klass 1-1 har en sho tesuto (frågesport) i matematik.

I nästa avsnitt 178 måste det vara före den 1 juni eftersom eleverna inte har gjort det koromogae ändå (byta från långärmad skoluniform till kortärmad, vilket jag läser på webben sker den 1 juni varje år). Å andra sidan, i det här avsnittet spelar Yaten (Star Healer) en TV-show, och jag läste online att Japan har fyra TV-säsonger: vinter (januari mars), vår (april juni), sommar (Juli september) och höst (oktober december), och att varje avsnitt av japanska drama vanligtvis spelas in bara några (två till tre) veckor innan de sänds. Mindre karaktären Noriko anklagar Yaten för "itsumo" (alltid) på väg rakt hem efter en tejpning, så de är ett antal avsnitt i serien. Detta skulle indikera att avsnitt 178 tidigast är i början av juni så att episoderna kan sändas från och med juli.

Jag föreställer mig att avsnitt 177 är korrekt angående årstiden för klassificering, och att avsnitt 176 och 178 är de som gör ett misstag när det gäller tidslinjen.

Jag hittade den här informationen om det japanska gymnasiet läsår online:

Vanligtvis är den första dagen i ett nytt läsår runt den 8: e, 9: e april. Sommarsemester börjar vanligtvis strax före den 20 juli och varar vanligtvis till den sista dagen i augusti. Studenterna gör sina tentor i slutet av maj. Eftersom finalen ges i juli betyder det att studenterna bara har en och en halv månad mellan mellantiderna och slutproven.

Medan halvtentamen fortsätter i två dagar, slutar tentorna tre dagar. Under en vecka före både mellanlägen och finalen avbryts skolklubbens möten och andra aktiviteter efter skolan. Studenter är inte tillåtna i lärarens arbetsrum eller kopieringsrummet.

På gymnasiet är det fem periodiska tester på ett år (mellanterminen och finalen). Det finns vissa ämnen som bara kräver 1 test per termin, andra 2, andra ger inget test alls, och vissa skulle basera studentens betyg på enbart klassrumsprestanda. Periodiska tentor hålls vanligtvis inom 3 till 5 dagar. Det finns vissa skolor som håller hemtentor eller utvärderingsprov.

3
  • Du har gjort en hel del forskning om den här frågan, men du har formulerat den på ett något problematiskt sätt. Frågan om vilka månads tentor som sker i Sailor Moon är bra för den här webbplatsen. Men frågan om vilka månads tentor som inträffar i Japan handlar bara tangentiellt om anime. Svaret på den frågan kan användas som bevis för ett svar från den förra, men det ingår inte i vårt omfång. Det hör hemma någonstans som den föreslagna japanska kulturplatsen. Om du ändrar din fråga så skulle det passa bättre för den här webbplatsen.
  • @Logan M, hur skulle du omformulera frågan? Jag vill veta om informationen i avsnitt 177 av Sailor Moon är korrekt för det japanska läsåret, eftersom vissa av dess andra avsnitt har innehåll som inte matchar det verkliga året.
  • Jag håller med om att denna fråga är mer kulturfråga än bara anime-fråga. men jag är väldigt intressant. för mig publiceras tidningen vanligtvis annorlunda än titeln datum. (Ex, läser du oktobereftermiddag?) Jag känner mig "aha".

Din citerade information stämmer. De flesta gymnasieskolor har första halvtentamen runt 20 maj.

Problemet är magasinsystemet. Som ni tror är det mest tidningens släppdatum för nummer 7 (juli nummer) någon dag i juni, eftersom ingen köper juli nummer i augusti.

Men vissa tidskrifter har mer bredare skift från titeln datum. JMPA (Japan Magazine Publisher Associates, som de flesta japanska tidskrifter är medlemmar i) har mindre än 40 dagars riktlinjer för månadstidningar. Förläggare (och bokhandel) kan sälja tidningen 40 dagar före utgivningsdatumet eller månaden. (Veckotidningen har 15 dagars riktlinjer.)

Om titeln är den 1 juli kan utgivaren sälja tidningen efter mitten av maj. Naturligtvis är detta det mest extrema fallet, men det är möjligt att människor kan läsa nummer 7 i maj.

Som bevis kan du hitta exempel från tidningen Amazon.co.jp. Till exempel är den här tidningen juliutgåva (07 月 号) men Amazon börjar skicka tidningen i mitten av maj (17/5/2014). (Ja Amazon börjar tidigare än 40 dagars regel, och vissa bokaffärer är arga över detta, men Amazon säger att kunden kommer att få tidningen efter datumet).

Jag tror att modetidningen har tidigare säljs startdatum. Med hjälp av exemplet ovan innehåller tidningen ämnen om hur man väljer badkläder, som de flesta förbereder före sommaren men använder dem på sommaren. Datumregeln passar användningsfallet.

Weekly Shounen Jump släpps officiellt på måndag, men vissa butiker säljer det från lördag.