Anonim

Allt jag HATAR om UChicago

i Yu-Gi-Oh GX, Duel Academy har 3 sovsalar, uppkallade efter de tre egyptiska gudskorten, Slifer, Ra och Obelisk med Slifer som har mycket grundläggande faciliteter och ses som underdogs (svagaste) medan studenter vid Obelisk är mer privilegierade och ses som ess och eliter (starkast).

Men av de tre gudarna, vad gäller funktionalitet är det inte rätt.

  • Obelisk är den svagaste eftersom dess ATK och DEF är inställd på 4000 som vi har sett nått av andra monster förutom Blue-Eyes Ultimate Dragon och kräver uppoffringar för att förstöra alla monster på fältet.

  • Slifer är den näst starkaste med sin HP fluktuerande baserat på antalet kort i din hand. Men när ett monster kallas, har det en omedelbar attack som släpper motståndarens tillkallade monsterstatistik år 2000 med chansen att förstöra det.

  • Ra anses vara den starkaste med sin ATK och DEF som kan komma från spelarens livspoäng och dess ursprungliga ATK och DEF kommer från de monster som offras för att kalla det.

Så jag undrar, hur fick sovsalarna sina namn, och skulle det vara vettigare att elitens sovsal fick namnet på det starkaste gudkortet?

OBS: Jag hänvisar till gudkortens funktionalitet i anime.

Akademin skapades av Seto Kaiba som först ägde Obelisk medan Yugi ägde Slifer. Vi kan av Kaibas personlighet dra slutsatsen att Kaiba alltid vill vara bättre än Yugi, så han placerade rang som Obelisk den högsta och Slifer den lägsta.

För Ra ägdes kortet ursprungligen av Marik, och den enda platsen kvar som rankningen kunde placeras är mellan Obelisk och Slifer.

1
  • Ahhhh, jag visste inte att Kaiba skapade akademin, jag måste ha missat det men det skulle verkligen förklara det

Kaiba var den person som var direkt ansvarig för skapandet av anläggningar som Duel Academy. Och jag kan förstå och förklara hans syn på att placera obelisken högst upp.

Det här är en skola, och i varje skola, ju fler poäng du får, desto högre betyg får du. Med tanke på det, låt oss titta på de tre gudskorten.

Låt oss först titta på plågaren Obelisk.

Det är ett monster med 4000 poäng av atk och def. Betydelse oavsett vad, detta monster börjar med en solid atk och def power. Dock har den också en förmåga att hyra två monster för att få oändlig attack. Menande att Obelisk ur Kaibas synvinkel var det monster som hade gränslös potential när det gäller RAW-kraft. Detta är den exakta anledningen till att Kaiba bestämde att den starkaste sovsalen skulle kallas Obelisk Blue. Det är därför de flesta studenter som var i denna sovsal hade monster med hög attackkraft för att hantera stridsskador. Zane Truesdale är det bästa exemplet på en Obelisk-blå spelare som använde ett cyberdrakmaktdäck för att överväldiga sina motståndare med attackkraft.

Låt oss nu titta på den bevingade draken av ra som är den starkaste guden från alla de tre.

Det är ett monster med okänd ATK och DEF. Så så potential av detta monster i termer av ATK-makt är okänd från början. Det är ATK och DEF beror på de monster du offrar för att öka dess kraft, vilket betyder att till skillnad från Obelisk som börjar med 4000 attacker och har potential att släppa loss en oändlig ATK-kraft, beror Ra för mycket på de monster som används för det, för att få ATK. Och det skulle inte vara tillräckligt för att överträffa Obelisk i RAW-kraft. Men vad RA saknar när det gäller ATK-effekt överstiger det i speciella förmågor. Ra har förmågan att förstöra vilket monster de vill, även om det monsteret är en annan gud. Soo Ra Yellow var den näst starkaste studentrummet i akademin i Kaibas ögon. Eftersom det hade dold potential. Bastion Misawa är det bästa exemplet på vad en Ra Yellow-student representerar, eftersom han använde strategier och taktik som överväldiger sina motståndare med korteffekter, mer än vad han gör med attacker. Bastion lyckades besegra en obeliskblå studenter som Chazz Princeton. Vilket visar att även Obelisk representerar RAW-kraft som överträffar någon annan RAW-effekt, kan Ra övervinna den RAW-kraften med den dolda förmågor.

Och sist men inte minst, låt oss titta på Slifer The Sky-draken. De svagaste av de tre.

Det är också ett monster med okänd potential när det gäller ATK och DEf men inte på ett bra sätt. Även slifers attack kan multipliceras vara antalet kort som kontrollern har i sina händer med x1000, i slutet av turen kan spelaren bara hålla 6 kort i handen. Det betyder att slifers attack i bästa fall kan ligga kvar på 6000 poäng. Oavsett hur många kort en spelare får i sina händer, i slutet av turen, måste han kasta dem så att han förblir med 6 kort. Och om du vill att slifer ska bli mer kraftfull, måste du använda kort som låter dig rita. Ur Kaibas synvinkel var slifer svag eftersom dess attack beror för mycket på de kort som spelaren har i handen. Och den enda speciella förmågan som slifer hade, var att slå motståndarens monster för att försvaga deras ATK eller DEF. Det betyder att guden inte kunde rädda sig själv om den saknade rå kraft mot ett monster som kunde överleva den förmågan. Att göra Slifer the Sky drake, den som är beroende för mycket på andra kort för att förbli kraftfull. Medan Obelisk inte är beroende av andra kort för att behålla sina 4000 poäng ATk. Och Ra kommer att behålla ATK: n som det vinner från monster som offras för det och kommer att fortsätta växa utan att förlora någon makt.

Självklart, när en glidstudent förbättrar sitt däck och han bevisar sin makt genom att vinna mot en Ra Yellow-student eller en Obelisk-blå student, kommer han att få möjlighet att gå med i en av de högre sovsalarna, beroende på hur bra han presterar och vilka egenskaper av de två högre sovsalarna som han visar under sitt spel.

Jaden började i den röda sovsalen för att han spelade med svaga elementära hjältemonster som var alltför beroende av andra kort för att bli starka. Men han förbättrades mycket under sina år i akademin och fick flera möjligheter att flytta ut från den röda sovsalen och bli en Ra Yellow eller en Obeliskblå student. När Bastion Misawa låste Jadens polymerisation med fällan Cursed Seal of the Forbidden troll, Jaden visade att hans däck hade dold potential för att övervinna sitt beroende av polymerisationskortet och hitta sätt att vinna utan det. Detta bevisade att Jaden var redo att bli en Ra Yellow Student. Men han vägrade helt enkelt för att han kände att han ville stanna i den röda sovsalen eftersom det var där han kände sig mer bekväm. Jaden kunde lätt ha blivit en Obelisk Blue-student också, eftersom han kunde visa RAW-kraft med gränslös potential det var i nivå med Zane Truesdale, som var den bästa Obelisk-blå studenten vid den tiden. Under sin duell lyckades Jaden öka attacken från sin Shining Flare Wingman till 20900, medan Zane motverkade det genom att öka sin Cyber ​​End Dragon's attack till 36900. Tvingar Jaden att använda kortet Final Fusion för att skada båda spelarna som är lika med den kombinerade ATK av deras stridande monster. Avsluta spelet oavgjort.

Syrus Truesdale är faktiskt det bästa exemplet på en Slifer Red-student, som började som en svag spelare med svaga monster, osäker på hans förmågor och potential. Han blev gradvis mer självsäker och stark och började spela med starkare kombinationer och starkare monster när tiden gick. Detta gjorde det möjligt för honom att stiga upp i Ra Yellow och senare blev han en Obelisk Blue.

Så låt oss gå igenom det en gång till.

Obelisk är för gränslös potential

Ra är för dolda förmågor

Slifer är för Beroende

Du förstår nu logiken bakom hierarkin bakom sovsalarna och varför Kaiba gjorde dem som de är.

Du kan också förstå varför lärare som Vellian Crowler hatade den röda sovsalen och inte ville att den skulle existera. Ur hans synvinkel går de svagaste studenterna som inte visar någon potential dit. Crowler ville bara ha studenter som visade löfte redan från början. Om de inte använde RAW-kraft eller smarta strategier, var de inte värda tiden. OFC, vad Crowler inte kunde förstå är att Slifer-studentrummet var nödvändigt att vara där, så att studenter som inte visade något löfte från början skulle få chansen och möjligheten att bevisa sig. Vilket är vad Syrus Truesdale och Chumley Huffington gjorde.

Chumley tvingades återta sitt nyår efter att han misslyckades sin första gång. Maximillion Pegasus erbjuder Chumley ett jobb på Industrial Illusions som kortdesigner närmar sig slutet av det första året efter att han vunnit en kortdesigntävling genom att skapa "Ayers Rock Sunrise". För att avgöra om han kommer att få lämna skolan eller inte, Crowels Duels med honom i ett slutprov. Även om Chumley lyckas hålla sig, och till och med få chansen att spela det första kortet i sin egen skapelse, "Ayers Rock Sunrise", är han återigen besegrad. Crowler låter honom dock gå vidare oavsett, imponerad av hur långt han har kommit i sina studier. Och också glad att Chumley uttryckte både RAW-kraft och dold potential.