Anonim

Take My Hand, Precious Lord - Jim Reeves

I avsnitt 37 / kapitel 106 vill Light döda Near. Men vad var hans plan? Varför ville han döda Near? Var det för att han var arg och ville döda den som var ansvarig för hans fångst?

Vid den tidpunkten ville Light döda alla som hotade eller förolämpade honom (även om han inte riktigt skulle vilja erkänna den senare). Hans ego och desensibilisering hade stigit så långt att han inte riktigt brydde sig om vem han dödade. Near hävdade att han var L: s sanna arvtagare och den som kunde få ner Kira (så kallad L nu och även känd som Ljus). Naturligtvis ville han döda honom.

Jag tror inte att han på allvar skulle ha underhållit någon annan idé vid den tiden även om han brydde sig om att komma på den. Han var mer förtrollad med sin gudom än än ens striden längre.

Obs: Jag tror inte att det spelade någon roll att i avsnitt 37 (det sista avsnittet) att han, även efter att ha dödat Near, fortfarande skulle fångas. Han ville döda Near för att han förolämpade / hotade honom. Men om han kunde undvika fångst, skulle han antagligen ha gjort den planeringen för att döda honom senare.

8
  • Hans plan var att skriva sitt namn på Death Note-sidan i hans klocka. Kanske skulle de inte märka i tid eller tveka att skjuta honom? Fungerade inte.
  • I kapitel 106 (jag läste det bara igen) planerade ljus att döda Near för att övertyga den andra om att släppa honom fri. @kaine
  • Var det också avsnitt 37? har inte mangan och kom inte ihåg det uttalandet. I båda fallen kom han till mötet i avsikt att döda honom och han ville döda honom på grund av händelserna där. Om han trodde att döda honom skulle öka sin chans att överleva till och med något, är det uppenbart att det bara skulle öka hans anledning för att försöka döda honom.
  • Ja, han sa det i kapitel 106. Du kan läsa mangan på mangafox.com @kaine
  • FYI (bara för att jag inte gjorde det först), mangafox är inte lagligt. Det är inte på crunchyroll (vilket är). Jag baserade mitt svar på anime (och din fråga antydde antingen). Om ett svar kommer vem som kan svara bättre för manga, acceptera hans.