Anonim

FÖR IRLAND! | Agario # 2

I volym 7 i Hidamari Sketch bestämmer tjejerna att spela The Game of Life. De är uttråkade av de generiska jobben och händelserna i det vanliga spelet, så de bestämmer sig för att anpassa sin kopia av spelet med hjälp av sina konstfärdigheter och kreativitet.

Det första Yuno gör är att måla registreringsskylten på sin bilspelbit gul och säga att det beror på att bilen är ett lätt fordon.

Nori: Vad målar du?
Yuno: Jag ändrade registreringsskylten till gul för att indikera att min bil är ett lätt fordon.
Nori: Du har ett mycket konservativt liv från början ...

Vad pratar hon om? Varför gjorde hon det här?

I Japan är de färgscheman som används av registreringsskyltar standardiserade på nationell nivå. Plattor med svart text på gul bakgrund används för "lätta fordon" (ibland glansade på engelska som "kei bil "från 軽 kei "ljus"). Till exempel:

Ett tre- eller fyrhjuligt fordon betraktas som ett "lätt fordon" om dess motorvolym är 660 cc eller mindre och uppfyller några få storlek och viktbegränsningar.

Jag vet inte mycket om bilar, men det verkar som 660 cc är ganska liten. De fem bästsäljande bilarna i USA från och med januari 2016 var Toyota Camry (2500+ cc), Honda Civic (1500+ cc), Toyota Corolla (1800+ cc), Nissan Altima (2500+ cc) och Honda Accord (2400+ cc). Och det här är alla sedans av rimlig storlek, inte Hummer-liknande monster (6000+ cc).

Dessa bilar är ganska populära i Japan (från och med mars 2015 var 39% av alla fordon i Japan lätta fordon; detta är en ökning från 26% 1998), av skäl som tydligen har att göra med hur Japan beskattar och reglerar fordon. De säljer också ganska bra i Syd / Sydostasien.

Jag håller med Nori om att lätta fordon är konservativa, främst för att de ofta är ganska boxiga och oattraktiva (på grund av storleksbegränsningarna) och för att de accelererar långsamt och i allmänhet har dålig "prestanda" (på grund av den lilla motorn). De verkar ha många fördelar, särskilt i stadsmiljöer (enklare parkering och manövrering, lägre skatter och billigare försäkringar, bättre gassträcka, och tydligen finns det mindre byråkrati involverat i att registrera en). Men du kommer inte att imponera på nästan vem som helst med ett lätt fordon.


(Semi-relaterad kontakt: om detaljerna i japanska motorcyklar intresserar dig, kolla in det Bakuon !!, vilket i princip är Högsta växeln, förutom med söta tjejer som kör söta motorcyklar.)

0