Anonim

Kira Kira Cards Weiss Schwarz Tournament 「Ödet: Rin & Archer vs Bakemonogatari」

Under Mayoi snigel båge in Bakemonogatari så småningom lär vi oss att Senj gahara inte kunde se Hachikuji medan Araragi kunde, för bara de som inte ville återvända hem skulle kunna se henne.

Men medan Araragi väntade på att Senj gahara skulle komma tillbaka från att se Oshino, dyker Hanekawa upp och kan se Hachikuji. Senare i Tsubasa Cat vi lär oss att stressen som fick Black Hanekawa att dyka upp var från Hanekawas förtryckta känsla för Araragi och inte från familjeproblem som orsakade Black Hanekawas ursprungliga utseende.

Så jag undrar, var det en särskild anledning till att Hanekawa inte ville åka hem eller att det blev värre mellan henne och hennes föräldrar?

+50

Mitt i det sista avsnittet av "Mayoi Snail" -bågen får vi veta att Araragi leds vilse av Hachikuji efter att han inte ville åka hem, för han var:

känner sig obekväm eftersom det är mors dag, kämpade med [sin] syster och inte ville åka hem

Dessutom har de senaste 14 minuterna in i avsnittet:

Villkoret för att stöta på en förlorad ko är att ha en önskan att inte åka hem. Men alla känner det någon gång. När allt kommer omkring har alla familjeproblem.

Så det behöver inte vara en särskilt stark brist på önskan att åka hem - det behöver inte vara något "stort" nog för att leda till ett nytt utseende av Black Hanekawa.

Efter att ha fått en förklaring till varför han såg Hachikuji från Senjougahara tänker Araragi på Hanekawa och drar för sig själv att Hanekawa var kunna se Hachikuji på grund av hennes familjeproblem:

Och det gjorde [Hanekawa] också. Att bära vikten av dåligt blod och ansträngningar i hennes familj. . .

Så det ser helt enkelt ut som om Hanekawas stress med sina föräldrar försvann något efter den första Black Hanekawa-besättningen, löstes de underliggande problemen aldrig. Till exempel i början av "Tsubasa Tiger", som är i seriens andra säsong och som är efter Bakemonogatari

vi lär oss att Hanekawa (fortfarande) inte har något eget rum i sitt hus och sover på golvet

Så det ser åtminstone ut som Araragi anser att Hanekawas förmåga att se Hachikuji helt och hållet kan förväntas och inte orsaka oro för ny utveckling. Dess möjlig att Hanekawa håller sin vän i mörkret om saker - om jag inte tar fel, i "Suruga Monkey" -bågen ser vi henne ljuga för Araragi om var hon är. Men även om något nytt har kommit upp mellan henne och hennes föräldrar, det är förmodligen inget ovanligt, åtminstone genom att vi aldrig ser mer detaljer gå in i detta i anime och genom att det aldrig förvandlas till en massiv kris på dess egen.

Bara för att hon inte var stressad av sin familjesituation betyder det inte att hon inte stördes av det och inte ville återvända hem. Situationen med hennes föräldrar var fortfarande densamma, men som Araragi konstaterar att det skulle ta lite tid innan hennes stress byggde upp tillräckligt från det. Stressen från hennes oönskade kärlek var mycket värre och ackumulerades mycket snabbare. Troligtvis för att hon tillbringade all sin tid ute så att hennes familjesituation inte tänkte på henne hela tiden. Men hon träffade Araragi hela tiden.

Det började bli bättre med hennes familj först efter Tsubasa Tiger.