Anonim

ZOTiYAC - FÄRDAN existerar inte

För några år sedan såg min vän och jag Trigun anime, och jag har just nu plockat upp Trigun Maximum omnibus # 1. Jag har inte läst originalet Trigun manga.

Vi har blivit helt förvirrade och försöker förstå hur Trigun Maximum relaterar till den ursprungliga mangan och anime. Jag har hört blandade förklaringar: det Maximal är en omföreställning av berättelsen, eller att den är en uppföljare, eller att den är en omföreställning av del av händelserna i anime. Tyvärr har jag inte hittat en tydlig förklaring på Wikipedia eller Trigun-wikierna.

Så min fråga är: Vad är Trigun Maximums förhållande till den ursprungliga mangan och anime?

Är det en uppföljare, eller en ny föreställning, eller båda? I vilken utsträckning överlappar eller följer den sina föregångare?

Från Wikipedia:

Historien hoppar fram två år med början på Maximum och får en lite allvarligare ton, kanske på grund av övergången från en sh nen till en seinen magazine.

Också:

Förläggarna var sympatiska och mangan återupptogs 1998 som Trigun Maximum ( Toraigan Makishimamu?).

Och:

[Anime-serien] sändes på TV Tokyo från 1 april till 30 september 1998. . .

Så, Trigun Maximum var en fortsättning på Trigun. Trigun avslutades innan den var avsedd eftersom tidningen där den publicerades, Sh nen Captain, avbröts. Anime är endast baserad på Trigun, eftersom dess luftdatum var samma år som Trigun Maximum började publicera. Du kommer dock att märka att anime skiljer sig från mangan ganska mycket.

Om folk säger att det ena eller det andra är en "reimagining", beror detta troligen på valet av folket som gör anime för att ändra historien för att ge den en faktisk avslutning. Jag skulle inte riktigt kalla detta en "reimagining", dock: det är mer som de kom med en alternativ kanon eftersom mangan inte var klar. Med andra ord började anime baserat på manga, men sedan kom den med sin egen berättelse självständigt, och mangaförfattaren gjorde vad han planerade att göra från början, utan att påverkas av anime. Det är möjligt att människor som gör anime kan ha bett mangaförfattaren om inlägg om händelser som han hade planerat att han ännu inte hade skrivit, men jag vet inte det faktiskt.