Anonim

Judith Krolls MultiMind-föreläsning: \ "Modersmålets öde i andraspråksinlärning \"

I Rebellion-filmen ser vi Homura förvandlas till det hon inser är en häxa (efter att hon upptäckt några konstigheter om versionen av Mitakihara-staden hon förmodligen bor i) på grund av sin förtvivlan.

Denna anledning till att hon förvandlas till en häxa är vettig för mig eftersom det skulle vara "giltigt" enligt universums lagar innan Madokas byte av dem. Jag är dock lite förvirrad över hur Homura lyckades bli en häxa efter att cykellagen trädde i kraft, om magiska tjejer under denna regim försvinner istället för att bli häxor när energin är förbrukad.

Varför exakt fanns det då detta "undantag" från lagen om cykler? (Jag kanske har missat något eftersom jag inte riktigt har följt Puella Magi Madoka Magica mycket nära.) Jag antar att det faktum att Homura är den enda personen runt omkring som vet om vad den tidigare "regimen" var kan vara viktigt i detta, men jag tror nog att jag saknade något när jag såg filmen.

0

Från wiki-sidan bör detta vara delen:

När Homura inser att häxan inte får vara någon annan än hon själv, dyker Kyubey upp och avslöjar att hon hade fallit i förtvivlan och när hon skulle bli en häxa isolerade han och de andra inkubatorerna hennes själspärla för att sätta en fälla för Madoka, i för att ta kontroll över sin makt. Men när Madoka dök upp hade hon glömt bort sin plikt som cykellagen och hennes makt som sådan, så Kyubey fortsatte att iaktta henne tills dess.

Min gissning skulle vara: Inkubatorerna fångade Homuras själ innan förekomsten av cykellagen, dvs ögonblick innan man blir en häxa (vilket också bekräftas av inkubatorerna vid en viss tidpunkt när de säger att Homura är mellan de två staterna), och det borde inte strida mot lagen om cykler, för trots allt det är Madoka som hindrar de magiska tjejerna från att förvandlas till häxor.

Hon bestämmer sig sedan för att bli en häxa för att förstöra sin egen själ, så att Madoka inte kommer att fångas av inkubatorerna, som ville studera henne så att de skulle ha kunnat återställa den gamla (magiska flickan-> häxan) regel. Trots allt, Homura själen hölls där av den anledningen (jag skrev tidigare "henne" men det var tvetydigt).