Anonim

Varje Jojo öppnar upp till del 4 men jag kan inte tänka upp en titel så läs bara beskrivningen

Känslelös på insidan menar bokstavligen det, och söt / snäll på utsidan som att vara helt falsk och låtsas gilla någon eller vara en lycklig person bara för personlig nytta eller liknande.

Inget våldsamt beteende eller psykotiskt beteende annat än att vara manipulerande, bara en person med två ansikten; känslolös på insidan och snäll på utsidan.

Liksom hur "Tobi" från Naruto agerar barnsligt och roligt på utsidan men slutar bli

en psykotisk brottsling som vill hjälpa till att kasta världen i oändlig "lycka".

Letar efter en "-dere" term som jag kan använda för att beskriva den typen av karaktär.

4
  • Inte övertygad om att det finns en -der term för "psykopat", ärligt talat.
  • Afaik, -dere hänvisar till ett kärleksfullt tillstånd. Jag är inte säker på att någon med psykopatiska tendenser (ja, psykopater finns, som inte alla är våldsamma / seriemördare) kan vara "kärleksslagen". Psykopater gömmer sig vanligtvis med hjälp av de tekniker du har beskrivit. Jag tror att du kan förvirra det med Yandere ... som vanligtvis är mycket kontrollerande. Men de känner känslor och visar sig vanligtvis vara mycket våldsamma.
  • Du vill nog bara ha en trope. Försök att dölja dumhet eller en varg i fårkläder.
  • shakaibyou

Jag tror inte att det kommer att finnas något tillfredsställande svar här. Detta svar i sig är nästan bättre lämpligt som en kommentar, men det finns för mycket att täcka i en kommentar eller två.

Viktigast är att detta förmodligen inte är en anime-relaterad sak. Syftet är där, men när jag tittar på resultaten kan jag bara hitta ett svar som inte är anime. För att ta itu med detta är det viktigaste att notera att det troligtvis inte finns någon "Dere" personlighet som kan passa det du pratar om. Åtminstone är det inte mainstream, och i allmänhet skulle det inte vara meningsfullt att en alls existerar.

Dere personligheter är först och främst personligheter (och brukar hänvisa till hur de uttrycker kärlek). En anständig referens, här, listar de flesta om inte alla de viktigaste, varav ingen matchar det du letar efter. Det handlar om deras personlighet, hur de uttrycker sig. En sociopat som låtsas vara godmodig uttrycker inte sig själv, de låtsas vara något de inte är. Du kan argumentera för att Tsundere är desamma, de fejkar sin tuffa handling, men det enda de har gemensamt med vår Sociopath är delen om att de fejkar. Det finns villkor för den typen av förfalskning, och det är förmodligen det bästa svaret du kan få här.

Vad Tsundere gör, och vad vår Sociopath också gör, är något som kan kallas en fasad (Det finns förmodligen andra tillämpliga ord / fraser, men jag kommer att använda den här). De förfalskar sin personlighet, tar på sig en fasad för världen och döljer sanningen. De låtsas vara något de inte är av egna skäl. Huvudskillnaden är att Tsundere döljer deras personlighet är deras personlighet. Sociopaten och psykopaten döljer sina sanna känslor av andra anledningar, håller vanligtvis hemligheter hemliga eller för att få någon form av vinst från andra.