Anonim

Dilwali Song Shoot Scan // Vlog Hakku Singariya

Det har nämnts att Rock Lee inte kan använda dem, men jag kommer inte ihåg att Gai heller använde dem. Jag har inte läst mangan.

Från Naruto-wiki:

Till skillnad från Lee, som är specialiserad på taijutsu eftersom han inte kan använda ninjutsu och genjutsu, är Guy fullt kapabel att använda de andra två formerna av ninja-förmågor, eftersom han är skicklig nog för att skingra en genjutsu på hög nivå.

faktiskt kallar han till den här sköldpaddan flera gånger i mangan

4
  • Som en uppföljningsfråga, varför använder Gai inte ninjutsu och genjutsu oftare?
  • 2 @atripathi jag har faktiskt inte minsta aning. även narutopedia-artikeln ger ingen information om det. jag vill inte spekulera heller ...
  • 2 ja jag tror för att han ville hedra sin far som var som lee
  • @atripathi antar jag att för att han KAN använda dem är han fortfarande inte så bra med dem och han är mycket skickligare på taijutsu.

Jag har sett Gai använda Summoning-tekniken i både manga och anime:

  1. Rock Lee mot Sasuke slåss
  2. Gai Vs. Kisame-kamp
  3. i Voyage till Turtle Island

Tidigt i serien ser vi honom göra sköldpaddsuppmaning och skingra genjutsu, och ingen ger några uttryckliga eller implicita förslag om att taijutsu är det enda han har kompetens i. Hans mest kraftfulla förmågor var verkligen i taijutsu, släpper porten särskilt. Efter ungefär Chunin-undersökningarna (exklusive filmer, som vanligtvis inte är kanoniska och jag inte känner till) använder Gai uteslutande taijutsu (vilket är förmodligen varför du trodde att han aldrig hade använt någonting tidigare), och den enda färdigheten någon av hans motståndare någonsin uppvisar försiktighet med är hans taijutsu.

Möjligen ångrade Kishimoto att han gav Gai andra färdigheter. Det plötsliga försvinnandet av hans andra färdigheter verkar vara en tyst, implicit retcon för att göra Lee-Guy-förhållandet djupare och mer meningsfullt, eller åtminstone hindra nämnda färdigheter från att köra en kil mellan dem i läsarens sinne.

Observera att vi slutligen träffar Guy's far, aka The Eternal Gennin (inte att förväxla med en liknande namngiven fyllningskaraktär), och han har inte heller några färdigheter utöver gate release. Vi visas också, under hans första möte med Kakashi, att Guy misslyckades med examensexamen för ninjaskolan eftersom han bara kunde taijutsu. Guy blir inte medveten om sin fars enda fantastiska teknik förrän senare, och ser sin far offra sitt liv för att hålla bort hela kadern av byns svärdsmän gömd i dimma som använder den. Han görs således till en mycket stark spegel av Lee - intensivt dedikerad till perfektion av den ninjafärdighet som de naturligt kan använda - fördjupar deras samband.

Så medan Guy officiellt har icke-taijutsu-förmågor verkar de vara lågnivåer, mestadels funktionella förmågor som vi inte ser utanför de tidiga delarna av berättelsen.

Som visas i Naruto Shippuden avsnitt 418 kan han inte använda ninjutsu som barn, men som visas i olika avsnitt kan han kalla en sköldpadda.

Jag är inte säker på om han kan använda andra ninjutsus än den kallande jutsu.

0

Jag grävde lite igenom flera inlägg, officiellt och inte så mycket; för att se om detta var sant för Guy. Visst nog har han behärskat två naturtyper. Dessa två görs tydliga för att de släpper eld och blixtnedslag.