Anonim

Senran Kagura: Estival Versus [PS4] GAMEPLAY # 43 (SHIKI) EN FJÄRD, ÄTTA UT MITT SJÖMATSSNAPP !!

I den senaste Naruto-mangan (kapitel 646) byggdes Shinobi-världen av Guds träd där chakrat verkligen kom från. Men tänk om du inte har chakra och är född som en normal människa, kan du vara en Shinobi?

Observera att jag hänvisar till personer utan medfödd chakra och utan förmåga att manipulera det.

3
  • två ord ... "Rock Lee"
  • 5 Rock Lee använder chakra på sin taijutsu.
  • oj, antar att jag har glömt de 8 chakragrindarna .. ledsen för det

Mitt svar är ja, vem som helst kan vara en Shinobi.

Alla människor har chakra. Det här är inte precis något du är född med eller utan. Det senaste kapitlet var lite förvirrande, men Madara uppgav specifikt att Sage of Six-vägarna var den första personen som "använde" chakra. Det betyder att han var den första personen som kunde använda den med skicklighet, inte den första personen som föddes med den.

Chakra finns i varje cell i kroppen http://naruto.wikia.com/wiki/Chakra

Vem som helst kan vara en shinobi om man lär sig hur man använder sitt chakra. Och även för människor som Lee som inte kan använda chakra externt för ninjutsu och genjutsu, kan han fortfarande använda chakra på andra sätt, som att gå på vatten.

När det gäller den sista delen av din fråga "utan förmågan att manipulera den", tror jag att den här delen förmodligen kan diskuteras eftersom definitionen av en shinobi är diskutabel. Hur exakt vill vi definiera shinobi. Enligt min definition är en shinobi helt enkelt bara en ninja. Shinobi i Naruto tar normalt uppdrag att hyra och hanterar chakra.

Men i Naruto borde det inte finnas människor utan medfödd chakra och alltså kan vem som helst vara en shinobi. Människor är inte födda med förmågan att manipulera chakra; de lär sig hur.

EDIT (Min ytterligare tolkning av det sista kapitlet):

Så här tolkade jag det. Alla innehåller chakra, men ingen visste hur man använder det. När Kaguya konsumerade frukten blev hon gudaktig med alltför stora mängder chakra. Hon födde sedan ett barn, som föddes i världen och vet hur man manipulerar det. Därifrån lärde sig Sage of Six-vägarna andra att manipulera det.

Madara sa "Chakra var något som ursprungligen bara tillhörde Shinju" och jag tror att detta bara är en mytisk förklaring av hur chakra kom till människor. Innan Kaguya kunde ingen manipulera chakra och därför tillhörde chakra bara Shinju. "Genom att ta chakrat med våld" som Madara sa, AKA som konsumerar frukten, kunde människor räkna ut hur man manipulerar den. Detta förklarar också ytterligare varför Shinju tar tillbaka hela chakrat. Om Kishimoto av någon anledning bestämmer sig för att använda Madaras tolkning av Uchiha-tabletterna som verklig historia, kommer det att finnas motsägelser mot hur Kishi definierade chakra tidigare.

Asiatisk historia har en vanlig tendens att inkludera övernaturliga / mytiska drag i sina berättelser, som Romance of the 3 Kingdoms for China. Även om det finns vissa historiska fakta till det, ingår saker som magi och det blir alla slags galna om vi trodde på allt som spelades in.

3
  • Då är Guds träd värdelöst om människan kan lära sig att manipulera chakra på första plats?
  • Jag redigerade mitt svar för att ge en ytterligare förklaring.
  • 1 Jag tror att Guds träd var viktigt att det ganska mycket startade Shinobi. Utan det skulle ingen veta hur man manipulerar chakra. Genom att äta frukten och sedan föda ett barn som kunde manipulera det började det Shinobis existens.