Anonim

The Forever Train

Enel, Thunder of God, eller något annat, har vanligtvis flera kopior av en sak bakom ryggen.

Vad är det för sak? Transplanterade han det inuti kroppen?

Om du tittar på avsnittet Utseende på Enels wiki-sida kan du se det (betoning min)

Enel är en lång, muskulös man som har vitt / blont hår som, i forntida sydamerikanska civilisationer, ansågs gudomligt ..

Hans näsa har många linjer som går horisontellt över den. Hans öronloppar är extremt långa och slutar upp till hans torso. Han håller också fyra stora Tomoe-trummor fästa via en stor ring på ryggen, istället för de vanliga Skypiean / Birkan-vingarna, vilket ger honom ett utseende som liknar en Raijin, en likhet som görs ännu mer framträdande när han använder sin "200.000.000 Volt Amaru" -transformation .

Så de är i grunden bara yttre drag i hans klädsel och egentligen inte något som han har transplanterat till sin kropp.

Jag tittar inte på One Piece, så det här kan vara helt utanför basen, men.

Med tanke på att Enel är en åskgud och med tanke på att han har den där saken runt huvudet är det troligt att hans utseende är en hänvisning till vissa skildringar av Taishakuten (aka Shakra / Sakka, aka Indra). Som Indra är han en åskgud i hinduismen (och i pre-Trimurti Vedisk religion, den främsta guden för panteonen), och han antogs senare löst i buddhismen som Shakra. Som Shakra är han ibland (inte säker på hur ofta) avbildad med ett hjul bakom huvudet som ser ut som det bakom Enels huvud:

1
  • Om du är osäker kan det hjälpa att läsa andra svar.

De är taiko-trummor, som uttryckligen kallas sådana i mangan. Nami ropar i kapitel 276 (första kapitel i volym 30), "Taikotrumman förvandlas till en fågel ?!" (Haha, det låter dumt utan sammanhang.)

De verkar vara transplanterade i hans kropp. Det finns några punkter där du kan se hans rygg, och de går bara in i ryggen på honom. Den första ramen på 276 är en bra referens, av en slump.

* Eftersom wiki-sidorna är gjorda av fans använder jag dem inte som hård referens, bara utgångspunkter och en "kanske detta är korrekt" riktlinje. "Tomoe" verkar vara designen på trummorna.