Anonim

Reality Transurfing and Pendulums - VADIM ZELAND - GRATIS DIN SIND - MANIFESTATION

Följ mig här en stund. Staten kontrolleras av homunculi / fadern som vill att människor ska använda alkemi för att göra farlig forskning, särskilt mänsklig transmutation för att göra filosofstenar.

Varför skulle de ha lagar som förbjuder det i deras land? Verkar kontraproduktivt mot deras mål.

2
  • 12 Varför är det olagligt att döda, och ändå är det lagligt att ha krig?
  • @MadaraUchiha Allt är lagligt om det inte finns någon som kan straffa dig.

@Madara slog i grunden spiken på huvudet här, men jag trodde att jag skulle utarbeta lite.

Omärkta spoilers följer.

Fader vill att folk gör filosofens stenar för hans mål. Han har sitt slutmål för Nationwide Transmutation Circle, och han har en plan för att få det. Denna plan involverar militärlaboratorierna (särskilt lab nr 5), liksom krig (som blodkammaren i norr) och några andra saker.

Men låt oss överväga det allra första avsnittet av Broderskap, där Isaac McDougal, genom filosofens sten, inledde en attack mot militären och försökte helt frysa över Central. Detta var klart i motsats till Faderns mål, eftersom dess motiv var att förstöra Central med is, under vilken Fader bodde.

Och senare i serien avslöjas sanningen bakom militärens lag om "du får inte skapa människor": de handlar inte om etik utan snarare för att hindra människor från att skapa en armé som skulle motsätta sig regeringensoch därefter motsätta sig far.

Så, som @Madara ursprungligen nämnde: att döda människor i verkligheten är olagligt, men ändå kriger länder för att regeringarna har sina egna motiv, som de tror ligger över medborgarnas. Ändå kan vi inte bara ha medborgare som går runt massakrerar andra, eller hur? (Tips: Svaret är nej.)

1
  • 3 På samma sätt kan du inte överföra guld eftersom det skulle skapa en ekonomisk instabilitet. Även om det är dåligt för allmänheten kan den resulterande instabiliteten göra det svårt för Fader att nå sina mål.

Moralen föregick faderns existens, han är bara i sitt 5-tal och det är troligt att någon annan person med större moralisk fiber och mindre stolthet skapade det etiska systemet som sedan kodifierades i lag. Grundläggande samhällsprinciper är svåra att förändra när revolutioner döljs. Revideringar av historia, etik och tabu skulle vara extremt svåra att ändra. Titta bara på fotbindning som ett exempel på kultur som motstår en motsatt regering och till och med medicin.

1
  • 2 Det stämmer, men som nämnts av det andra inlägget finns det andra viktiga skäl till att mänsklig transmutation är förbjuden. (Lägg märke till att en av de två andra reglerna som måste följas är "motsätt dig inte militären" - det verkar rimligt att dra slutsatsen att dessa regler formuleras av militären snarare än nödvändigtvis moral.)