Anonim

Game Grumps: Super Mario Maker Ultra Compilation

Jag läser den visuella romanen Fate / Stay Night. Tidigt i Kotomine-kyrkan kan du nå ett dåligt slut genom att välja att låta Shirou avstå från sina befälsord och dra sig tillbaka från det heliga graalkriget som en mästare. Han går ut för att bryta sitt kontrakt med Sabre, som säger att hon normalt skulle döda en mästare som övergav henne. Shirou frågar om hon ska ingå ett kontrakt med en annan mästare, och Sabre säger att Archer's Master (Rin Tousaka) borde kunna ta fram sin fulla kraft. Efter att ha gått av med Shirou går hon in i kyrkan, förmodligen för att bilda ett kontrakt med Rin.

Även i Studio Deen Fate / Stay Night-anime 2006 (jag har inte nått så långt ännu i den visuella romanen, men jag antar att den liknar),

Kirei Kotomine befaller både Zero Archer (Gilgamesh) och Stay Night Lancer (Cu Chulainn). Jag antar att han officiellt var mästare på åtminstone Lancer, eftersom Lancer till skillnad från Gilgamesh skulle ha krävt ett kontrakt för att stanna kvar i världen.

Men jag kan inte komma ihåg om det någonsin har sagts att han är den officiella mästaren för båda, eller om

Gilgamesh upprätthöll sin existens med sin egen mana och fastnade bara med Kirei av sina egna skäl.

Vi vet att det är möjligt för en tjänare att ha två mästare, som en gång båda

Kayneth och Sola-Ui är Masters to Lancer

i öde / noll. Men är scenarierna ovan Masters med två tjänare? Skulle Rin ha kunnat göra ett kontrakt med Sabre samtidigt som hon upprätthöll ett kontrakt med Archer, eller litade Sabre på sin kunskap om att Rin ville ha henne som tjänare och skulle avskära Archer om Sabre blev tillgänglig? Var

Kirei, mästaren för både Archer och Lancer, eller bara Lancer, med Archer som en fri agent?

Om svaret är ja, vet vi hur situationen med Command Spells fungerar? Jag antar att detta inte är ett problem för

Kirei, när han fick alla kvarvarande kommandotavlor från tidigare krig när han hittade sin far dö av Kayneths kula i Fate / Zero.

Men skulle Rin ha fått ytterligare tre Command Spells om hon gjorde ett kontrakt med Sabre, eller skulle hon behöva rädda den som hon hade kvar som ett tecken på hennes kontroll över både Sabre och Archer?

Jag är fortfarande tidigt in i den visuella romanen och jag har ännu inte sett de fyra senaste episoderna av Fate / Zero, så använd spoiler-taggar efter behov.

3
  • Caster var mästare för flera tjänare samtidigt på flera vägar och slut. När det gäller Kirei är Lancer tjänare till en annan mästare som dödades av Kirei. Han tog hennes arm och dess kommandotätningar, och det är så han kontrollerar Lancer.
  • @zibadawatimmy Så Kirei är faktiskt inte Lancer's Master, men har hittat ett sätt att piratkopiera Lancers ursprungliga Master's Command Spells? Förresten, din poäng om Caster är intressant; kanske du kan utöka det till ett svar?
  • @Torisuda avslöjas i Fate / Hollow Ataraxia i hur han ursprungligen var Bazetts tjänare och att hon var den mästare som Kotomine förråddes. troligtvis överförde Kotomine dem sedan från sin avskärda arm till sig själv

Det borde vara möjligt. Men de flesta av de exempel jag kan hitta är icke-mänsklig.

I Fate / Apocrypha lär vi oss att hela den röda fraktionen, rädda Mordrid, är under Shiro Kotomines kontroll eftersom deras mästare inte är i Trifas och han har arbetat med att ta kontroll; Jag minns att jag läste att han har deras kommandotätningar. Anledningen till att han kan göra detta beror förmodligen på att

Han är härskaren från tredje kriget som sådan en tjänare med en koppling till graalen

Som zibadawa timmy nämnde hade Caster i Unlimited Blade Works Assassin, Archer och Sabre som sina egna tjänare. Men med Assassin var hon en falsk mästare, men med de två senare blev hon en ordentlig mästare efter att ha använt sin Nobel Phantasm Rule Breaker för att upphäva sina kontrakt med sina mästare.

Det enda mänskliga exemplet är med Sakura i Heaven's Feel Route. Hon har kontrakt med Rider (från början) men hon är också, när hon accepterar Angra Mainyu, befälhavaren på Alter-Saber och Blind Beserker. Det finns dock möjligheten att Sakura faktiskt var en Tjänare själv med Angra Mainyu som Bemästra

Ovanstående tre är bevis på hur en "Bemästra" kan ha flera anställda under Fuyuki-systemet; det finns exempel utanför det.

I måncellen är Alter Egos som skapats av BB hennes tjänare. BB är dock en AI och Moon Cell / SE.RA.PH fungerar annorlunda än Fuyuki Holy Grail, vilket förmodligen är vad den använde för att utveckla systemet för att avgöra vem som var värdig att nå Moon Cellens kärna.

Det finns också Manaka Sajyou från Fate / Prototype. Hon är inte bara mästaren i odjuret utan hon slutar också att kalla till de andra 6 tjänarna. i alla fall

När hon dog för åtta år sedan blev hon något av en halv zombie på grund av den heliga gralens kraft

Som sådan kan man inte riktigt betrakta henne som en normal människa.


När det gäller Command Spells, om en Master kontrakterar med en annan tjänare får de en uppsättning. Detta ses dock bara med Caster.

När hon använde Rule Breaker för att stjäla Sabres kontrakt verkar hon vara märkt med faktiska Command Spells.

Källa: Special Command Spells - Imitation Command Spells

Vi kan anta att det var samma sak med Archer och vi kan anta att anledningen är densamma som om en mästarefri tjänare hittade en ny mästare (i fallet med Caster).

6
  • +1, ett mycket komplett svar. Det är vettigt att tänka att om Caster gjorde kontrakt med flera tjänare efter att ha upphävt sina ursprungliga, kunde Rin också ha gjort ett nytt kontrakt med Sabre efter Sabres kontrakt med Shirou ogiltigförklarades, samtidigt som hon behöll sitt kontrakt med Archer.
  • Jag tror att VN hävdar att problemet med modern magi är deras prana-kapacitet. Graalen ger det mesta av vad en tjänare behöver, men befälhavaren måste fortfarande förse sin tjänare med energi. Detta är ett betydande avlopp om de vill att deras tjänare ska vara som bäst och kunna använda sin NP. Avloppet kan vara dödligt i Berserkers fall. Caster och de andra exemplen du nämner har kapacitet långt utöver en modern magus, så att de kan hantera flera anställda. Ödet-franchisen har många regler, men ett tema är att de alla kan brytas. @Torisuda
  • @zibadawatimmy Så det är teoretiskt möjligt, men praktiskt taget omöjligt för en modern magus? Förresten, vet du om det gör någon skillnad om tjänaren har en hög oberoende handlingsstatus, eller om det kan vara mer möjligt med svaga tjänare? (I båda fallen tänker jag på Emiya-Archer.)
  • Jag kommer att acceptera detta svar eftersom det visar att det inte verkar finnas ett specifikt förbud mot att en mästare ska ha två tjänare, vad som än kan komma att spela in.
  • @Torisuda faktiskt tror jag att det finns några moderna magiker som kan hålla kontrakt med flera tjänare utanför graalkriget, de skulle behöva mycket bra magiska kretsar som Touko Aozaki som har kvalitetsrankning EX och en kvantitetsrankning på B +. inte säker på vad Rins och Sakura men Rin skulle jag säga är genomsnittliga (före hennes sällsynta egenskaper) och Sakura är skadad (på grund av att hennes natur kraftigt ändras från Tohsaka-standarden till Matou Standard) och de handlar om baslinjen för att upprätthålla en tjänares existens utanför kriget

"Shirou frågar om hon kommer att ingå ett kontrakt med en annan mästare, och Sabre säger att Archer's Master (Rin Tousaka) borde kunna ta fram sin fulla kraft. Efter avsked med Shirou går hon in i kyrkan, förmodligen för att bilda ett kontrakt med Rin "

Jag kom inte ihåg att det hände så här så jag läste det igen. Jag hade rätt, det hände inte så. Först och främst, när Shirou frågar sabel säger hon att hon kommer att leta efter en mästare men hon nämner inte Rin. För det andra, i slutet säger Shirou att sabel försvinner och går bort, han säger ingenting om att hon går till kyrkan. Jag är säker på att sabel inte går till kyrkan av två skäl:

A) det är bara några meter bort. Om hon hade öppnat dörren för att komma in i kyrkan skulle Shirou inte tänka: hon försvann.

B) Sabre vill inte gå till kyrkan (inte ens med sin mästare Shirou) eftersom det ger enormt mörka vibbar. Du vet varför senare.

Till sist tvivlar jag på att Rin skulle ta sabel. Hon säger i VN att ha två tjänare är ett handikapp (du försvagar dem mycket) och hon överger aldrig bågskytten. Om bågskytt skulle dö, ja, skulle hon troligen ta sabel om hon fortfarande är tillgänglig.