Anonim

Så till slut kysste Natsume och Harutora. Är det inte konstigt? De ska vara kusiner, eller hur? Eller antogs Natsume? Vilket inte skulle förklara hennes naturliga talang.

Ja, de är kusiner på deras respektive fars sida.


Huruvida detta är konstigt eller inte beror på din kulturella bakgrund. I vissa hinduiska samhällen i norra Indien skulle ett förhållande mellan fjärde kusiner anses vara olagligt, utan att tänka på kusiner. Å andra sidan, i vissa delar av Mellanöstern, är kusinföräldrar ganska vanliga och står för mer än 30% av äktenskapen på vissa ställen (t.ex. Jordanien och Saudiarabien).

Vad sägs om Japan?

Min uppfattning är att relationerna till försteföddar i Japan är tillräckligt sällsynta för att de skulle anses vara ovanliga (denna artikel från 1986 föreslår 1,6%; tabell 15 i denna vitbok föreslår priser så höga som 2,89% i vissa delar). De är dock inte förbjudna enligt lag eller religiös doktrin, och är vanligtvis inte stigmatiserade i samma grad som i exempelvis USA eller större delen av Europa. Faktum är att Naoto KAN (Japans premiärminister 2010-2011) är gift med sin första kusin.


Att komma tillbaka till ämnet anime, det är värt att notera att incest av samma generation är avsevärt överrepresenterat i anime och relaterade "otaku" -media i förhållande till dess förekomst i verkligheten (för bevis, observera att Vem är "Imouto"? är en sak som finns). Så, inte bara skulle ett förhållande mellan Harutora och Natsume inte vara så konstigt i riktiga Japan, när man tittar på det från en "meta" -synpunkt är det ännu mindre konstigt att sådant skulle hända i en anime.

1
  • 1 Även 10000: e kusin anses i Indien. Alla med samma efternamn kan inte Mary. Oavsett vilket nummer kusin. I vissa områden kan du inte gifta dig ens med ditt moders efternamn och på andra ställen inte ens i samma by, oavsett vad ditt efternamn är.

Enligt volym 11 i ljusromanen övergavs Natsumi på Wakasugis dörrsteg efter att Harutoras mor dog. Så ja, hon är adopterad.