Anonim

Planera med mig | Spelare (ScribblePrintsCo)

Öppningssidan för Nausica of the Valley of the Wind manga antyder att berättelsen är inställd på en post-apokalyptisk jord, och teman i boken inte har stor inverkan om den ställer sig någon annanstans. Men var på jorden är den inställd? Vi får kartor, stadsnamn och förslag på olika språk och kulturer. Hade Miyazaki ett specifikt verkligt läge i åtanke och i så fall var?

Enligt kartorna i mangan (och ignorerar eventuella skillnader med filmen):

Det antas vara delar av Mellanöstern och Kaukasus-regionen. Med Svarta havet till vänster (Inland Sea), Medelhavet till höger (Ocean of Salt). Hänvisar kanske till det faktum att de magnetiska polerna kan ha skiftat runt tiden för de sju dagarna av eld och den moderna tid som avbildas i mangan.

Torumekia kan eventuellt anses vara en stor del av det verkliga moderna östra Turkiet, med de autonoma staterna i periferin som utgör en del av sydvästra Turkiet och Syrien.

Det verkar som att Dorok-furstendömen kan vara området mellan Kazakstan och Ukraina.

Korruptionshavet verkar ha täckt mycket av den sydöstra delen av det verkliga Centralasien.

Inte alla landmassor kommer att vara en till en med moderna kartor, eftersom berättelsen sannolikt kommer att ske omkring 3780 till 3850 CE. Kanske på grund av översvämningar och terrorformning genom åren.

I mangaintroduktionen nämns Seven Days of Fire hände ungefär tusen år efter den industriella revolutionen, som antas inträffa omkring 1780- till 1850-talet CE om vi så avser den moderna verkliga historien. Därför hände sannolikt de sju dagarna av eld ungefär omkring 2780-2850 CE. Manga nämns för att vara inställd ungefär tusen år efter den händelsen, så ungefär 3780 till 3850 CE skulle vara en gissning.