Anonim

INGEN PODEMOS SALIR | Aislados: ep 1/4

Har det någonsin bekräftats i någon officiell källa om Itachi dör av någon form av terminal sjukdom när han bestämde sig för att bekämpa sin bror?

Jag tycks komma ihåg att White Zetsu kommenterade under striden att Itachi inte kunde undvika vissa attacker som han borde ha kunnat undvika.

Har det bekräftats av detta?

Tobi nämnde att Itachi var sjuk med en sjukdom och tog läkemedel för att den skulle förlänga sitt liv. Detta hände strax efter striden om Sasuke när han vaknade. Tobi berättade sanningen om Itachi vid den tiden, och sjukdomen och sjukdomen var en del av det.

Wiki noterar det på den sista raden i hans bakgrundsavsnitt och hänvisar till kapitel 401:

Vid någon tidpunkt fick Itachi en terminal sjukdom. Han höll sig vid liv genom åren med medicin och ren viljestyrka så att han kunde leva tillräckligt länge för att dö av Sasukes hand.

Och det noteras också att Itachis död faktiskt berodde på sjukdomen, att kampen mellan dem försvagade honom tillräckligt för att han inte kunde motstå det mycket längre. Det förklarar verkligen varför han levde genom Sasukes Kirin, men hostade sedan upp blod och kunde inte göra något annat än att gå och upprätthålla Susanoo i en minut och gav sedan upp efter att ha sagt sina sista ord.

Redigera: Han hade också tillräckligt med styrka för att implantera en gjutning av Amaterasu för att gå av när han såg en Sharingan (möjligen Tobis specifikt, men det klargjordes aldrig), som utlöstes precis innan sanningen avslöjades.

4
  • 1 Jag vet dock inte hur jag ska lägga upp en bild av själva sidan, men jag kollade och bekräftade att det finns i kapitel 401, runt sidan 14 eller 15, precis som referens 33 säger.
  • Detta svar illustrerar varför itachi förmodligen kommer att vara min favoritkaraktär i hela litteraturen.
  • 1 Implanterade han inte också amaterasu i sasuke när han dör?
  • 1 @NeilMeyer Jag antar att han gjorde det, tillade. Jag antar att det egentligen inte är så viktigt för svaret, men jag antar att det har relevans eftersom det var en av om inte de sista sakerna han gjorde innan han dog. Förmodligen hände när han rörde vid pannan, men jag kan inte minnas om han sa sina sista ord före eller efter det.