Anonim

Hole - Celebrity Skin (officiell video)

Allt under avsnitt 8 av Paranoia Agent, "Happy Family Planning", vi ser huvudpersonerna för det avsnittet försöka döda sig själva och misslyckas på slapstick-y-sätt, om och om igen. Då börjar den äldsta av de tre, Fuyubachi, ta ett piller, verkar plötsligt ha en attack av vad som helst som pillerna ska avvärja, det verkar som om han kan dö ...

... förutom att han inte gör det, och då verkar det som om allt bara ... blir okej. De pratar fortfarande om att begå självmord, men de verkar som om de faktiskt har bestämt sig för att bara njuta av livet istället.

Vad är det som händer?

Den starka reaktionen Fuyubachi har på parkeringsplatsen beror inte på att han har en attack utan medicin för att ta för det ...

... det beror på att han äntligen insåg att han och de andra två är döda. Det är en solig dag, och alla andra i parken kastar en skugga; de tre är det inte. Tidigare i avsnittet lyckades ett av deras självmordsförsök åstadkomma deras död, men de visste inte det och fortsatte att försöka döda sig själva.

Det finns ledtrådar i förväg att sådant är möjligt ...

Nämligen mannen de såg som hoppade framför tåget och som Zebra sedan såg gå ut ur mängden. Allas reaktioner på döden indikerar att det lämnade honom i ett hemskt tillstånd - så dåligt att våra tre huvudpersoner bestämmer att även om de vill dö, vill de inte göra det på ett sätt som gör att du ser ut så.
Ändå ser mannen som Zebra rör sig under sin egen kraft, och medan han är blodig och klagar över hur det gör ont, är det inget som den fullständiga förvirring man kan förvänta sig. Mer till punkten, ingen annan i publiken verkar se mannen. Han är ett spöke som bara tror att han fortfarande lever - och den enda anledningen till att Zebra förmodligen ser honom är att Zebra också är ett spöke.

Om du tittar på avsnittet igen och vet vad Fuyubachi inser i slutet ...

Det verkar som om våra huvudpersoner måste ha dött i byggnaden som revs. När Zebra och Fuyubachi flyr från Kamome och inte vill att hon ska dö tillsammans med dem, har de skuggor. när de ska till tågstationen kastar de inga skuggor på marken, men en förbipasserande cyklist ger en mycket synlig skugga. Ironiskt nog betyder det att deras död antagligen inte ens var ett resultat av deras självmordsförsök, utom indirekt. Fuyubachi och Zebra tar båda piller och försöker andas in kolmonoxiden inuti byggnaden, men Kamome dyker upp senare än så och dör fortfarande; det antyder att de dödades när byggnaden revs med dem inne, något de inte planerade för.

Det förklarar också de reaktioner de får från andra ...

... som oftast inte märks alls, för de levande kan inte se dem. Undantagen är: Shounen Bat (Lil 'Slugger), som kan se dem men förmodligen är lite freaked att döda människor ber honom att döda dem, och ... Tonårstjejerna i slutet, som är chockade över Fuyubachi, Zebra och Kamomes fotobombning gjorde bilden som de tog till ett "spökfoto".

1
  • 1 Wow Hur märkte jag inte allt detta?

Han inser att de är döda. Om du märker, dyker han upp ett sista piller. Zebra den homosexuella killen äter flera piller, men ingenting händer med honom. Båda andas in rök men de lever fortfarande. De tre dog dock när byggnaden kollapsade.

Zebra ser tågbygeln komma ut blodig, men andra människor stirrar i riktning mot skenan. När de redan är i badhuset i sängen sa Zebra "sa du något", springer en man skrikande. Det beror på att de är ett spöke.

Liten slugger eller pojken till den gyllene fladdermusen är inte riktig. Det är enbart en bild av lösningen på det som drabbar dig. I Japan sa de att när människor begår självmord, fastnar de i evigheten och förföljer sitt mål. De går runt och tänker att de inte lyckas begå självmord när de i verkligheten är döda.

I det verkliga Japan finns det internetforum där människor möts i syfte att självmord. Välkommen till NHK nämner forum för självmordsgrupper. Flickan väljer självmord istället för att vara ensam för att hennes föräldrar arbetar och inte ens uppmärksammar henne.

Den gamla killen bär en påse godis som ges till barn. Det representerar hans barn, kan vara att han inte har ett förhållande med dem eller att han övergavs av sina barn. Zebra är gay, förmodligen lämnade hans älskare honom och det är därför han väljer självmord. Det är verkligen sorgligt, särskilt när Japan är det andra med självmord med högst andel jämfört med resten av världen.