Anonim

Markus Schulz feat. Brooke Tomlinson - In The Night (OFFICIAL)

I berättelsen om mangan,

det sägs att efter att Ei Sei flydde från Zhao (och så småningom räddades av Qin-trupper) blev kungen medveten om hans flyktminuter direkt efter att de lämnade den sista porten och skickade Zhaos kavalleri för att söka efter honom. Alla utom Sei dog och även då måste de räddas nästan i slutet av vägen.

Om de gick igenom alla dessa problem för att bara få Ei Sei, är det bara starkt underförstått att Seis mor, som inte hade räddats, skulle vara i allvarlig fara, förmodligen bli dödad en tid snart (eftersom Seis Zhao-förföljare vid någon tidpunkt nämnde att det inte spelade någon roll om de fångade Sei döda eller levande), och om de inte såg hårt och / eller torterades och skändades hårdare som hon hade varit förut (eftersom människors logik den tiden var så bristfällig att de skulle gå så långt som att skylla någon oskyldig person från en nation för brott från någon annan person från samma nation).

Med detta sagt undrar jag hur i helvete kom hon ut från Zhao? (med tanke på att Seis ursprungligen obemärkta flykt knappt var möjlig.)

Men efter att ha läst fram till kapitel 185 uppstår ännu en fråga i mitt huvud.

Om Sei och hans mamma hatade varandra så mycket (hon försökte döda honom), varför i helvete räddades hon till att börja med? En grundlig förklaring om detta skulle vara bra och skulle hindra mig från att behöva öppna en ny fråga.

Bortsett från detta kommer en fråga som kan anses vara utanför ämnet, men jag kommer att ställa den ändå för alla fall. Finns det några liknande historiska historier om hur Lady Zhao på något sätt flyttade från Zhao till Qin?

Jag har läst snabbt Wikipedia och verkar inte hitta någonting, men jag fortsätter att undersöka och uppdatera detta om jag hittar svaret på egen hand.

1
  • Jag tror inte att det här är besvarat i mangan hittills. Allt vi vet är att efter att Sei framgångsrikt flydde från Zhao vid åtta års ålder och blev kung i Qin, fördes drottningmor också till huvudstaden och blev chef för Royal Harem.

Enligt Ryo Fuis rankade biografi i Shiji, både drottningmor och Ei Sei återlämnades till Qin av Zhao redan innan Seis far blev kung, även om jag tror att motstridiga redogörelser gavs i andra biografier i Shiji om när och hur de kom tillbaka till Qin, än mindre andra historiska poster. Mangaka följde inte den kanoniska historien noggrant (vem fan är den här Hou Ken-killen?) Och presenterade inte berättelserna som logiskt, så mangas historia Rike bör inte tas på allvar.

Oavsett rätt historia,

Kom ihåg att drottningmor är en Zhao-kvinna och att det efter Ei Seis flykt, en arvtagare till tronen, verkligen inte är meningsfullt att hålla henne som gisslan, och Ruo Fui kunde ha mutat eller övertalat Zhao-tjänstemännen att skicka sin älskar drottningmor tillbaka ändå. I vilket fall som helst skulle Sei fortfarande ha räddat henne eftersom det skulle strida mot normen och dåligt för hans rykte att döda drottningmoren i fattigdom i Zhao *. Genom att döda drottningmor skulle Zhao inte vinna något annat än att ge Qin en moralisk hög grund för att invadera Zhao. Om förklaringen i detta stycke är förvirrande eller vilseledande, glöm det och ta bara mina ord i första stycket för det.

* Jag tror att mangaka skruvade upp här, eftersom drottningmor var en dotter till en framstående familj, och det var därför osannolikt att den hade levt i det tillståndet.

2
  • du revolutionerade säkerligen min liten-kinesiska-historia-kunskapsvärld med denna förklaring. Det rensade säkert många saker.
  • I anime (tyvärr ingen tid att kolla mangan) kommer jag ihåg en scen när Sei var på väg ut ur Chou (Zhao) när hans räddare nämnde att ett annat team kommer att arbeta för att rädda henne.