Anonim

Oedipus the King (Official Movie Trailer)

I avsnitt 2 av Terror i resonans, Lisa visas läsa en manga som skildrar händelserna i Ödipus kungen. Finns det en sådan manga?

En preliminär sökning på engelska gav inget nyttigt, och det är ganska troligt att denna manga kan ha uppfunnits för animeens skull, knytande till de andra allusionerna till verket (som verkar vara relevanta för handlingen, men sedan Jag är bara med i det andra avsnittet, jag kan inte berätta ännu).

Men eftersom jag tyckte om pjäsen skulle jag vilja fråga bara om det var där är en sådan manga, och om mina sökningar inte lyckades.

Jag vet inte om du ställer den här frågan utan att veta att Ödipus ursprungligen kommer från en grekisk mytologi eller inte. Han är en tragisk hjälte och en kung i Theben och hans namn översätts till den antika grekiska "Svullen fot". Här är wiki för det.

För att svara på din fråga: Nej, jag tror inte att det finns en mangaversion av Oedipus the King. Även om det kan finnas en engelsk serie om det någonstans. Hänvisningen i Zankyou no Terror var troligtvis för plot istället för en faktisk komo.

Som ansvarsfriskrivning har jag inte heller avslutat det och slutade vid avsnitt 9 eller 10. Det här är mitt första skott och svarar på en fråga här @ stack-webbplatser, jag hoppas att jag gjorde bra :)

3
  • 3 Du klarade dig bra, välkommen ombord :)
  • 3 Japp, anledningen till att jag var intresserad av om det finns en sådan manga är att jag läste Sophokles dramatisering av myten och ganska gillade den. Hur som helst, tack!
  • Accepterar detta svar eftersom det verkar sant att vissa anpassning finns, jag var mest intresserad av om mangan som visas i universum också gör det.

Jag vet inte om det är samma manga du menar, men det finns en manga om historien om kung Ödipus. Manga of the Greek Myths: Volume 4, Tragic King Oedipus, av Machiko Satonaka, släppt 25 februari 2004 av Chuokoron-Shinsha, Inc.