Anonim

Superfly Eddies scen

Det har och har varit så många berättelser av den typen släppts, särskilt i avsnittet om lättromaner eller manga, och jag märkte att dessa berättelser ofta följer ett liknande mönster och har en liknande inställning:

  • den "andra världen" har mestadels en medeltida miljö och är ofta konstruerad som ett RPG med ett utjämningssystem.
  • Den världen innehåller normalt olika fiktiva arter (människor, älvor, demoner etc.) som vanligtvis kan använda magi.

Om huvudpersonen inte är född i den fiktiva världen transporteras han antingen dit eller reinkarneras. Och dessa två sätt följer också mestadels ett liknande mönster, bortsett från det faktum att den ursprungliga världen är Japan under 2000-talet:

  • om han reinkarnerades hade han vanligtvis dött i sin ursprungliga värld, normalt på grund av en olycka med en lastbil.
  • Om han transporteras dit beror det ofta på kallelse av en kunglig familj. De vill att de kallade "hjältarna" (det är ofta inte bara huvudpersonen som har kallats) ska hjälpa dem att besegra demonkungen som invaderar landet eller åtminstone är ett hot mot folket. Om huvudpersonen inte kallades av någon blir han ofta en äventyrare.

Var kom de "klichéerna" ifrån och vad gör dessa typer av berättelser så populära?

5
  • Sekundär världsfantasi har varit populär under riktigt länge, och så har "normal person hamnat i fantasivärlden". Letar du efter eller dess ursprung i manga / anime eller i allmänhet?
  • Dessutom är det som gör den här typen av saker så populär i anime / manga antagligen samma som vad som gör den så populär i allmänhet - människor gillar att läsa om fina världar och som att föreställa sig människor som sig själva (vanliga människor) i dessa världar.
  • Relaterat (dupe?): Vad är relevansen mellan det gemensamma temat för Knight s & Magic, In Another World With My Smartphone och KonoSuba?
  • @kuwaly. Jag letade efter ursprunget till de klichéer som är uppenbara i de flesta isekai-berättelser och varför författare är så hängda på dem (t.ex. varför använder de inte en inställning i framtiden eller en alternativ present?), Men jag är också letar efter ursprunget till dessa berättelser i allmänhet och varför så många människor är fascinerade av dem.
  • @Aki Tanaka. Det är relaterat, men det hänvisar bara till "reinkarnation in another world". Det förklarar inte den andra, dvs "transporteras till en annan värld" och ursprunget till de klichéer jag har nämnt samt varför författarna hängs upp för att hålla fast vid just dessa stereotyper och inte t.ex. använda en futuristisk miljö för "den andra världen".

Isekai: Genren som tog över modern anime är en video av Gigguk som, även om den är underhållande, också täcker mycket av den faktiska historien. I grund och botten är tanken på att dras in i en annan värld minst lika gammal som "Alice i underlandet" (även om du förmodligen kunde hitta några proto-isekai i verk som Dantes Inferno eller till och med folksaga om Faeries land). Vad som är mer intressant är att det fanns mycket isekai-anime runt 80- och 90-talet, men det riktades mest till en kvinnlig publik; det är först på senare tid som det vänt sig till att riktas mot den manliga publiken.

Isekai är i huvudsak baserat på önskemål och önskan att infoga sig i en berättelse, så det är en kombination av det med JRPG: s popularitet (eftersom det är det som de flesta moderna isekai bygger på). Framväxten av självpublicerade lätta romaner och manga har sedan resulterat i många källarbeten med självinsatser och isekai-koncept, som sedan blir populära och görs till anime.

Efter att genren börjar bli populär och utvecklar sina troper börjar du sedan få det vanliga svaret på verk som dekonstruerar och annars spelar med dessa troper - saker som "Hur skulle det faktiskt vara att dras in i en videospelvärld där du faktiskt dö och sedan återuppta vid den sista räddningspunkten? " (Re: Zero), eller "Hur skulle en typisk videospelare faktiskt vara i en videospelvärld?" (KonoSuba).