Anonim

Nami kommer att ärva Big Mom's Soru Soru no Mi

Aesop var en forntida grekisk fabulist eller berättare som krediterats med ett antal fabler som nu kollektivt kallas Aesops fabler. Här är en beskrivning av Aesop:

"av avskyvärd aspekt ... potbellied, missformad av huvudet, snub-näsa, svart, dvärgaktig, bandy-legged, kortarmad, skelögd, lever-lipped a en stor monstrosity,"

Här är något som de har gemensamt.

  • De berättar båda fiktiva historier.
  • De har båda leverläppar.
  • Deras namn uttalas desamma.

Jag tror att Ussop kan vara en kombination av Pinocchio och Aesop.

Ussops namn är troligen baserat på "Isoppu" som är det japanska uttalet av Aesop. (En bit Wiki)

Wiki hävdar också att "uso" betyder "lögn" på japanska så Ussop är en kombination av "lögnare" och "berättare" (Aesop). I grund och botten säger detta att det är likley men källan är inte alls kanon. Vi vet inte som Oda inte har sagt det definitivt, men förmodligen.

4
  • 3 ussoppu mean ... liar Jag är ganska säker på att det inte är fallet.
  • Tack. Det finns en anledning till att jag betonar att wiki inte är kanon: "med tanke på att uso och usoppu betyder" lögn "respektive" lögnare "på japanska ..." Ore wa Usopp "kan betyda antingen" Jag är Usopp "eller" jag är en lögnare "." Om du är tillräckligt japansk för att veta att det är fel kan du förmodligen redigera det ur wiki.
  • Jag håller med @nhahtdh. Jag kan inte hitta någon källa (ordbok, slang, blogg, etc.) förutom Wiki som antyder att det betyder "lögnare". ("lögnare" i detta sammanhang skulle vara usotsuki.)
  • Det verkar som om Uso-delen är rätt (google translate) så jag kommer att redigera svaret lite.

Usopps namn inspirerades av Aesop. Aesop berättade berättelser som kallades fabler, ungefär som Usopp. Aesop är också författaren till "pojken som grät varg", berättelsen om pojken som ljuger för byborna om ett vargutseende för att skrämma byborna för skojs skull, men på grund av hans ljugghistoria gör byborna inte ' inte tro honom när vargen faktiskt dyker upp. Detta är parallellt med att Usopp ljuger om pirater anländer för att prata byborna, men de tror inte på honom när han talar sanningen.