Anonim

CCTV CAMERA # 3_Hikvision DS-2CE56C0T-IRP 720P HD Inomhus IR-torn Night Vision Dome Camera (vit)

Så hur skiljer man Nekomimi från Inumimi? De ser ganska lika ut.

3
  • Det här är inte effektivt för alla karaktärer eftersom vissa av dem inte har svansar. Kuraishi Tanpopo har till exempel ingen svans, men hennes sätt att göra gör det uppenbart att hon har nekomimi.
  • @ kobato-tan Ja, det finns några karaktärer där du absolut inte kan berätta förrän någon annan kommer och säger "Åh, vilken söt kattunge!" eller något, men det var inte lika pittigt.

Båda orden kan summeras med Kemonomimi ( ) vad som bara betyder djuröron.

Kemonomimi, som bokstavligen betyder "djuröron", är begreppet att rita djur som bish jo eller bish nen, eller att sådana karaktärer bär djurtillbehör som öron eller svansar. Catgirls och catboys är de mest produktiva i denna kategori, även om bunnygirls, foxgirls och hundflickor också är vanliga. Kemonomimi-karaktärer verkar vanligtvis mänskliga förutom extra djurliknande egenskaper.

Citat från Wikipedia.

Nekomimi och Inumimi är några mer exakta beteckningar för sådana designade karaktärer. Men det finns en väsentlig skillnad.

Ordet Nekomimi ( ) betyder "kattöron"på engelska. Å andra sidan har du ordet Inumimi ( ) vad betyder "hundöron". Och det här är ganska mycket skillnaden ... Nekomimi är utformade som katter och Inumimi är utformade som hundar.

Traditionellt bär de bara ett pannband med djurets öron de klär upp utan svans eller tassar.

På den här bilden kan du tydligt se skillnaden mellan dessa två arter. Vänster en Neko och höger en Inu-stylad tjej.

Bild från nonoshirip-bloggen.

Det är inte alltid så lätt att ta reda på vad som visas just nu för det finns också några Inumimi med spetsiga öron. Men du kan också känna igen dem i svansen.

Som förut, Nekomimi ha en svans som en kattens svans. Inumimi mer som en hund. Här är en bild med svansen. Återigen lämnade Neko och höger Inu-stylad tjej.

Vänster bild från ZeroChan och höger bild från ZeroChan.

Ibland är det mycket svårt att känna igen dem bara i öronen. Om du verkligen vill veta vem som är vem behöver du fler egenskaper än bara öronen.

Men se upp! Det finns Kemonomimi som liknar katten eller ännu mer hunden ... Ett exempel är Kitsunemimi ( ) vad betyder "rävöron" eller Okamimimi ( ) vad betyder "vargöron" .

Vänster bild från ZeroChan och höger bild från ZeroChan.

Du kan gissa vem är vem? Vänster är rävstilen och höger vargflickan. Och det här är ett exempel där det är mycket svårt att ta reda på vad Kemonomimi stil karaktären är designad.

3
  • Och så finns det kitsunemimi (rävöron), som kan se väldigt ut som antingen, men de är vanligtvis något tunnare / längre och pekar "uppåt".
  • Vad sägs om fallet där katten är baserad på dyra katter, som persiska katter, vars svansar är som hos hundar?
  • @TendouKishi Det är väldigt svårt om du ser en sådan karaktär. Du kan inte riktigt för att de nästan ser likadana ut ...