Anonim

Sanji's New Bounty är högre än Zoro's!

Hur kan CP9-medlemmar och Sanji (post-timeskip) springa och stå i luften? Använder de något som Haki? Om inte, vilken typ av tekniker använder de? Om det är Haki, kan Luffy och Zoro springa och stå som de gör?

3
  • Vänta, kan de stå i luften? När hände detta?
  • Avsnitten när Strawhat-piraterna kommer att rädda Robin på Enies Lobby.
  • @kaine Det står faktiskt inte, mer som dubbelhopp i gammalt 2D-spel, de sparkar luften så snabbt att det ser ut som om de flyter i luften

Egentligen kallas denna teknik som Sanji använder Sky Walk det använder inte någon haki, han lärde sig bara genom att träna medan han kör varje dag och ökar sin hastighet och får honom att springa i luften.

Wiki säger:

Detta är flygversionen av Blue Walk. Sanji sparkar luften för att hoppa högre, vilket ger utseendet på flygningen. Sanji skapade denna teknik under sin prövning i "helvetet" för att fly från okamas. Det sågs först användas för att fly efter att ha blivit omgiven av Sea Urchin-Armor Spine Squad, vilket fick dem att skada sig själva. (Vol. 64 kapitel 635 och avsnitt 555)

Som du ser utvecklade och lärde han sig denna teknik på grund av sin prövning under tidshoppet medan han tränade i Kamabakka Kingdom. vilket ger honom enorm hastighet.

6
  • 1 wow vad är fel med mitt svar? det finns många downvoters här.
  • du röstade ner mig ....
  • boom en annan donwvote? Varför????
  • 1 Du förklarar inte om människorna från cp9, var baserar du också denna information på att den inte är haki?
  • 1 ja men folk kommer hit för att förvänta sig att deras fråga besvaras och inte en länk till wiki, vilket inte förklarar något om cp9

De använder en av Rokushiki tekniker.

Rokushiki är en speciell, övermänsklig kampsportstil. I Viz Manga och FUNimation dub kallas de Six Powers

- One Piece Manga and Anime Vol. 37 Kapitel 347 (s. 9) och avsnitt 245 förklarar Rob Lucci Rokushiki.

Den de använder heter Geppo

Geppo tillåter användarna att faktiskt hoppa av luften själv, så att de kan stanna i luften mycket längre än vanligt. CP9-medlemmar kan använda denna teknik för att korsa stora avstånd utan att någonsin röra marken eller ställa in sig för snabba luftattacker.

-- One Piece Manga and Anime Vol. 36 Kapitel 343 (s. 5-6) och avsnitt 242 används Geppo först av förklädd Kalifa.

Såvitt jag minns har ingenting någonsin nämnt om hur Sanji och CP9 kan göra denna teknik, men det är inte haki. Ingen av CP9-medlemmarna är haki-användare.

Ett möjligt sätt att göra detta är att de springer så fort tills de når en avsevärd hastighet att de kan sätta ett steg i luften, det händer först med Sanji när han försökte fly från okama varje dag under träning i Kamabakka Kingdom som han når en hastighet när han kan göra "Sky Walk".

En annan teori är att den har samma princip med "Soru". Detta är en av de sex teknikerna i "Rokushiki" som gör att användarna kan röra sig i extremt höga hastigheter så att folk inte kan se med normalt öga. Det avslöjades att principen för detta drag var att sparka av marken minst tio gånger på ett ögonblick.

Tekniken förklarades faktiskt när luffy sa att han såg sparken i luften tio gånger i enorm hastighet för att komprimera luften under fötterna och göra den lika hård som marken