Anonim

Introduktion till Bitcoin, Blockchain, Distribuerad Ledger-teknik och ekonomisk inkludering

Jag letar efter en lista över webbplatser som är lagliga förstås där jag kan köpa och ladda ner digital kopia för personligt bruk av Anime-ljudspår. En som skulle vara bra är en laglig webbplats där jag snabbt kan filtrera igenom många olika anime-ljudspår.

Exempel: Jag letar för närvarande efter Uta no Prince Sama-soundtracket för att ladda ner / köpa men jag kan inte hitta några lagliga webbplatser för att faktiskt köpa den från [och jag gillar inte riktigt tanken på piratkopiering eller bara få det gratis]. Jag föredrar att köpa.

Finns det några lagliga webbplatser där jag kan köpa ljudspår av olika anime?

1
  • Om du kan hantera moonrunes: mora.jp/index_anime

Det finns en japansk webbplats, CDJapan, där du kan beställa CD-skivor. Men här är fångsten: de fokuserar mer på offbeat och icke-mainstream-anime-relaterade saker.

För vissa diverse och även filtrerbara (som på engelska, bästsäljare, bra erbjudanden, nya utgåvor) rekommenderar jag YESASIA. Jag ger dig länken som pekar på dess engelska anime-sida.

PLAY-ASIA är episkt. Lita på mig. Det är. Jag köper saker därifrån eftersom det accepterar min valuta också (INR). Här kan du hitta exklusiva och bra mängder grundläggande ljudspår. Om du känner dig äventyrlig finns det mer! Liksom Frozen's japanska (eller var den koreanska) versionen och K-poplåtar etc. Men det är inte vad du bad om, så ledsen.

Om du kan läsa japanska är HMV Online en japansk webbplats som ger bra erbjudanden men kan vara begränsad i erbjudanden och olika betalningar.

Om du är bosatt i Japan, kolla kommentaren från en annan användare. Det kan också vara så att ovannämnda HMV bara låter japaner köpa.

Om du är amerikansk bör du veta om Right Stuf Anime och The Anime Corner Store.

Slutligen rekommenderade jag dig att prova den mäktiga djungeln. Priserna kan ibland vara mycket bra placerade.

Jag har valt länkarna som landar dig på lämpliga platser. De flesta webbplatser accepterar också PayPal.

+100

Obs! Jag nämner bara iTunes / Amazon MP3 eftersom de är de största distributörerna av digital musik som kan köpas. Jag hänvisar inte till andra distributörer för vad de erbjuder kommer sannolikt att finnas tillgängliga i antingen, eller båda, iTunes eller Amazon MP3.


Om du bor i Japan kan du hitta nästan alla anime-ljudspår OST / öppna / avsluta / infoga låten i Amazon MP3 JAPAN lagra eller om det inte finns iTunes JAPAN butik för köp.

Observera att jag betonar JAPAN; du kommer sannolikt INTE att kunna hitta det du letar efter i en Amazon MP3- eller iTunes-butik för ett annat land.

Även om det särskilt gäller USA, förklarar denna länk mer eller mindre kärnan i varför det är så.

Det finns dock en liten mängd animemusik som du kan hitta i en iTunes / Amazon MP3-butik som inte är Japan. Här är några exempel som jag har hittat i antingen eller båda amerikanska Amazon MP3 / iTunes-butikerna (men trenden verkar vara att det huvudsakligen finns J-Pop öppnings- / slutlåtar och väldigt lite instrumentala OST):

  • Yui's "Again" från Fullmetal Alchemist Brotherhood
  • LiSAs "Crossing Field", "Shirushi", Eir Aoi's "Innocence", "Ignite" och ett par andra öppnings- / slutlåtar från Sword Art Online 1/2
  • De flesta av Fairy Tails öppnings- / slutlåtar (INTE OST dock tyvärr)
  • Hiroyuki Sawanos OST för Attack on Titan (inget för Aldnoah Zero dock) och Linked Horizons "Guren no Yumiya" och "Jiyuu no Tsubasa"
  • Joe Hisaishis kompletta OST: er för ett par Miyazaki-filmer, inklusive Spirited Away, Castle in the Sky och Princess Mononoke (endast iTunes)

Om du inte bor i Japan, som ovanstående länk antyder, är det väldigt svårt att verkligen få anime musik via nedladdning.

Annat än att köpa lagligt från det lilla biblioteket med anime-låtar som finns tillgängliga i ditt eget land digitalt från iTunes / Amazon MP3, (jag vet att detta besegrar syftet med din fråga om digitalt att få anime musik, men) tyvärr är det enda andra alternativet att köpa fysiska CD-skivor från olika leverantörer som Amazon, CDJapan eller någon annan CD-distributör.

Jag lämnar den här länken så att du kan läsa den. Det berättar hur du kan få japansk musik utanför Japan, både fysiskt och digitalt.

Du kommer att märka att det finns ett knep som handlar om att köpa japanska presentkort från en mellanman som Japan Codes och sedan skapa ett iTunes Japan- eller Amazon Japan-konto, BÅDA SOM ÄR OLAGLIG om du inte bor i Japan eftersom de kräver att du har en giltig adress i Japan.

Jag nämner presentkortet för att alla som tittar på att köpa musik från digitala butiker från länder som de inte bor i kommer sannolikt att överväga att köpa utländska presentkort, men eftersom frågan handlar om RÄTTSLIGA metoder, ville jag påpeka att det är tekniskt olagligt att göra det om du inte bor i det land som presentkortet i fråga är till för.

1
  • Det är inte olagligt, det är bara emot iTunes användarvillkor att ljuga för dem om var du bor. Du bedräger inte pengar på dem på något sätt så det finns inga juridiska problem här, bara en chans att de kan stänga ditt konto eftersom du bryter mot deras villkor.