Anonim

PIR-IR60 dold IR-kamera 940nm osynlig infraröd LED-videotest

Jag har bara tittat på anime, och även om han inte visste om specifika händer, lämnar han chansen att samla bonusplattorna och förbättra sin hand, som Nangou påpekade.

Saknar jag något här? Att vara det geni som han är, borde han inte ha spelat bättre?

6
  • Kan du klargöra vad du vill veta?
  • @kuwaly Svaret på frågan i titeln. Jag vill veta om det fanns någon anledning till att Akagi lämnade det.
  • På vilket avsnitt kommer det här från? Runt vilken tid?
  • @AkiTanaka avsnitt 1, en minut efter när han precis börjat spela sitt första spel.
  • Är det det första spelet när han hade tre drakepar (haku, hatsu, chun) för Dai San Gen och fick passera de första 4 drakteglarna?

Eftersom han behöver Nangou att samarbeta.

Polisen knackar bokstavligen på dörren och letar efter honom och Nangou verkar inte vara så glad att gå så långt som att ljuga för polisen. Jag vet inte hur han visste att de skulle komma, men jag antar att de var ganska heta på hans klackar när han sprang i regnet. Han behöver Nangou för att ge honom en alibi, så han tvingar händerna.

Du kommer att märka att efter att ha ignorerat samtalen har han mirakulöst inte bara Daisangen (stora tre drakar), men Suu Ankou Tanki (fyra dolda tripletter, enkel väntan) också. Tja, det är inte så mycket ett mirakel som att han fuskigt snubblar genom att stjäla brickorna från poolerna när de andra distraherades av polisen.

Det finns ett antal sätt hur han gjorde detta gör det till en bättre plan:

  • Han har en bättre hand att ta poängen med.
  • Handen är dold, så ingen vet att vara försiktig med deras utkast.
  • När (nej, det är inte ens ett "om") yakuza märker att han har chattat, är polisen fortfarande kvar. De vill inte orsaka en scen framför polisen, så de kommer att göra det ha att släppa det.

Och mest impotant:

  • Handen är förstörbar. Detta är viktigt för att få Nangou att samarbeta. Hade han ringt brickorna, kunde han inte hota att kasta dem. För att behålla den vansinnigt värdefulla handen måste Nangou täcka för honom genom att ljuga för polisen.

Sammantaget en fin plan.

Nej han var bara uttråkad av bristen på konkurrens. Ibland måste du förstå att verkligt geni måste utmanas verkligen. Akagi övervägde antagligen inte ens de tydliga konsekvenser som detta skulle få för hans framtid, eftersom han troligen var mer bekymrad över hur Nangous kommentarer från förr, eller hur?

1
  • Det var hans första match, han förlorade. Dessutom sa Nangou ingenting, dessa kommentarer var bara i hans sinne.

Det nämns aldrig riktigt varför, så det här är mest spekulation. Det är mycket möjligt att Akagi visste eller hade en tarmkänsla av att polisen stängde in och tog tillfället i akt att använda polisen för att fuska. Han kan också fortfarande ha varit i ett "vänta och se" -läge och offrat en seger i utbyte mot möjligheten att analysera de andra spelarnas spelstilar / mönster.

När det gäller hans genialitet är han den typ av geni som inte går att förstå. Han spelar inte "beräknad" eller "digital" mahjong, men vet hur man spelar sina motståndare, läser spelets flöde och tar tag i ren chans, som du kommer att se senare i serien. Berättelsen nämnde också hur "normalt" hans ursprungliga spel var, jämfört med hans geniala spel i framtiden, så du kan tänka på det när han bara börjar värma upp.

Med det sagt, låt mig förklara mahjong lite mer. Dessa brickor är inte "bonus" -plattor, utan bara dragonplattor. Även om det är ett enkelt sätt att få en yaku, har stjälning av en kakel också sina undergångar, till exempel oförmågan att ringa Reach, minska värdet på din hand, exponera en del av din hand och markeras av de andra spelarna. Nangous tendens att gå med den enklaste handen illustrerar att han är en mahjongspelare, i motsats till Akagi, som har någon form av spelplan i tankarna som vanliga människor aldrig kunde föreställa sig. Kanske hade Akagi en känsla av att stjäla en kakel inte skulle leda till seger. Jag tror att de flesta vanliga spelare skulle ha stulit den första chun (inklusive mig), vilket betyder att vi aldrig skulle kunna vara Akagi.