Anonim

Den verkliga initiala D-körningen, Mt. Akina, när vägarna är tomma, 04:00 | Uncut Drive | JDM Masters

Jag har tittat på den initiala D-anime, men har fortfarande inte läst mangan. Hur långt täcker anime, i förhållande till manga? Finns det något manga eller anime exklusivt innehåll?

Även om serien förblir ganska lojal mot berättelsen som berättad i mangan, finns det några undantag. Men dessa påverkar inte berättelsen så mycket. En av de största faktorerna som påverkar detta är att mycket av berättelsen i mangan blev klippt ut.

Vi initiala D-fans älskar de små detaljerna. Det är synd att de var tvungna att klippa ut så mycket för att passa en tävling i varje avsnitt. Att titta på Fifth Stage känns nästan som att titta på en utökad version av Battle Stage ... Och av den anledningen rekommenderas det starkt att läsa mangan efter att ha sett anime. På det sättet saknar du inte alla detaljer från den ursprungliga berättelsen. - ID-fan-forum

När det gäller var till hur mycket det täcker, slutar femte steg avsnitt 4 i kapitel 499. (Jag slutade läsa i kapitel 501, så jag är inte så säker på hur långt resten av säsongen täcker.) Jag vet att den nya säsongen Inledande D sista etapp kommer att täcka kvarstående kapitel, vilket gör denna serie helt täckt av anime.

Med detta sagt finns det massor av manga-exklusivt innehåll: som sagt har mycket klippts ut i anime. Det finns också unikt animeinnehåll (fyllmedel) i serien. Några få som jag minns skulle vara Initial D Episode 13, 22 och 23.

Det kan finnas några fler men jag kunde inte hitta en källa för att bekräfta detta.

1
  • 1 Jag gjorde några redigeringar för grammatik - utan tvekan ändrade jag betydelsen av något (jag är lite osäker på en ändring jag gjort), jag ber om ursäkt och gör ändringar som är lämpliga.

I mangan som översattes av Tokyo Pop, kraschade Itsuki inte av Shingo men efter att Takumi körde Iketanis S13 Shingo-utmaning Takumi till en Gum tape-dödsmatch alla samma natt i mangan.