Anonim

Years & Years - Desire (Officiell video)

Jag började titta på Total Eclipse, som jag förstår är en del av Muv-Luv, men jag är inte bekant med. Efter avsnitt 2 verkar det som om hela tonen i showen skiftar. Finns det lite bakgrund i vad som händer? De två första episoderna påminde mig lite om Blue Gender, men efter att ha nått avsnitt 9 verkar det som om det var helt kvar.

1
  • Jag tror att den är uppdelad i två delar. Där den andra delen är ett alternativt universum

Jag har inte spelat de visuella romanerna och har inte sett något annat MuvLuv-innehåll, så jag kan bara bedöma från anime-serien. I denna serie fokuserar de två första episoderna på Yui bakgrund. Du bevittnar i princip vad hon har upplevt när hon var yngre, och sedan fokuserar skiftet på situationen "dagens dag", där Yui är en av de två huvudpersonerna. Längre ner i serien avslöjar hon en del av sin bakgrund som överensstämmer med de två första episoderna.

3
  • Det verkar som om jag bara behöver titta längre för att se att allt sammanfaller då. Det känns ganska skakande för mig men vi får se hur saker och ting går ihop.
  • @Travis Detta är anledningen till att många inte gillar TE. Regi och tema är överallt. Det fungerar bara som kompletterande material till de visuella romanerna, inte som fristående arbete.
  • Exakt. Om serien följde den fantastiska stilen från de två första avsnitten, skulle det ha varit en av de bästa serierna där ute. Ack, enligt min mening slog de det med skiftet.

De första episoderna är flashback av Yuis förflutna. Det visade i princip vilken typ av fiendens mänsklighet står inför direkt och hur frontlinjerna i mänsklighetens krig ser ut. Men resten av showen händer i forsknings- och utvecklingsanläggning långt efter fiendens linjer med team av människor som inte är intresserade av att bekämpa verklig fiende. Huvudpersonen är faktiskt orolig för att han aldrig kämpade med verklig fiende och allt han någonsin kämpade var antingen andra människor eller simuleringar. Så dissonansen mellan dessa två delar är faktiskt vettigt.

Om du vill uppleva hela saken bör du läsa VN: erna:

2
  • Hmm, det verkar som om det finns massor av mer innehåll att komma in i - mer än jag sannolikt kommer att göra. Det här kan bara hamna längs vägen tills jag känner för att investera mer tid.
  • Helt klart överens om att VN är vägen att gå här om du har tid. Muv Luv Alternative VN rankas konsekvent som en av de bästa genom tiderna, och har mycket innehåll som aldrig gjorde det till anime.