Anonim

Pokemon: XYZ Why Ash Lost the Kalos League (FÖRSTA BARA BORTTAGADE)

När jag läste ett nytt e-postmeddelande från Viz Media om Pokemon säsong 1 påminde jag mig om något. under den första säsongen när Ash reser sin hemregion i Kanto hänvisar de till Pokemon League som Indigo League men när Ash går till de andra regionerna som Johto, Shinnoh och Hoenn är League-namnet det för regionen.

Varför kallas Kanto League Indigo League och inte Kanto League?

1
  • +1 för att få tillbaka min barndom med en mycket tankeväckande fråga

Även om det är mer allmänt känt som Indigo League, är namnen "Indigo League" och "Kanto League" helt enkelt synonyma

Beroende på sammanhanget kan Indigo League också kallas Kanto League eller helt enkelt Pokémon League

Efter att ha forskat på Bulbapedia fann jag emellertid resonemanget för varför "Kanto League" är känd som "Indigo League"

I Generation I-spelen heter det sista området i spelet "Indigo Plateau" vilket leder till att många spelare antar att Pokémon League för denna region kallas "Indigo League". Anledningen till att namnet "Kanto League" inte ansågs bero på att Kanto inte var allmänt känt vid den tiden. Kanto nämndes bara en gång i Generation I-spelen och nämndes inte utanför Japan förrän i Generation II-spelen.

Fram till lanseringen av Pokémon Gold and Silver sågs Kantos namn bara en gång i de japanska Generation I-spelen: när man tittade på stadskartan i Blues hus. Det nämndes aldrig i Generation I-spelen utanför Japan, och så många fans antog att regionen kallades "Indigo", baserat på namnet på Indigo Plateau. När Generation III-omarbetningarna, Pokémon FireRed och LeafGreen, släpptes, var Kantos namn fast etablerat och föreföll regelbundet i spelet

I II-generationens spel som äger rum i Johto-regionen så kallas ligan ... var beredd, Indigo Plateau, tillsammans med det finns att nämna, i spelen som Pokémon-ligorna kallade .... Pokémon-ligan. Det sägs att GenII-spel är kända för att fortsätta för första generationens spel, som inträffar på samma land två år efter de första matcherna och delar upp landet till två olika regioner, och johto-ligan är densamma som Kanto-ligan bara olika Elite Four och mästare som förändrats genom åren, så i matcherna att kallas "Indigo ligan" men inte att kallas så i spelen kan vara sant eftersom det tjänar ligan för två regioner och inte att vara en region Pokémon-ligan bara som i nästa matcher (även om ligan ligger i Kanto-regionens gränser).

Nu, om anime var närmare spelen kommer det att vara detsamma så att det kallas Indigo ligan kommer att vara mycket mer vettigt varför kallas annorlunda än de andra regionerna, men anime anpassade sig inte så nära utan placerade Johto Pokemon ligan i Silverkonferens i Silver Town.

Men samtidigt som anime-ankännaren säger tydligt att indigoplatån bara är hemmet för Pokemon-ligan och inte kallar det "indigoliga", och så vidare under den första säsongen sägs det bara att Indigoplatån är håller faktiskt Pokémon-ligan för Kanto-regionen.

Den synvinkeln leder till Wondercricket-svar, jag kommer att citera huvuddelen:

I Generation I-spelen heter det sista området i spelet "Indigo Plateau" vilket leder till många spelare antar Pok mon League för denna region kallades "Indigo League".

För det första kan du hänvisa till det både som Kanto League eller Indigo League men den främsta anledningen till att det kallas Indigo League är att det ligger på Indigo Plateau. Det finns ingen annan anledning till att det kallas detsamma. Kanto-storfestivalen händer också på samma plats så det är inte uttryckligen en plats för Pokemon-ligan. Jag tror att den främsta anledningen till att kalla det samma och inte göra det senare säsonger är förmodligen för att detta var den första iterationen av anime och författarna mycket sannolikt kunde ha lagt mer tanke på det eftersom det var första gången konceptet introducerades. Under senare säsonger var det bara ett återvunnet koncept, vilket möjligen kunde förklara enkelheten med namnen.