Anonim

6 ★ [Halloween] Tier Halibel (S.A.D. | N.A.D. | Hybrid builds) VS IZ | Bleach Brave Souls

Så jag märkte att Tier Halibel när hon använde sin Ola Azul släppte ut en våg av intensiv andenergi under tryck från hennes svärd. Detta påminde mig om Ichigo och Isshin Kurosakis Getsuga Tenshou-attack. Så min fråga är, är de lika, eller är det någon stor skillnad mellan dem?

Ola Azul kan förbättra användarens svärdslag, medan den vanliga Getsuga Tensho inte kan.

De Ola Azul är en teknik som är exklusiv för Harribel, eftersom den skapas genom att slå samman reiatsu i hennes bladets tomma utrymme. Denna koncentrerade reiatsu kan antingen skjutas som en kortbladformad projektil eller hållas inne i bladet för att öka Harribels slagstyrka. När den används i närstrid har Ola Azul visats som ett ljusband som ökar bredden och räckvidden för Harribels attacker:

Å andra sidan Getsuga Tensho är en koncentration av reiatsu som frigörs av spetsen på användarens blad. Det kan inte hållas runt bladet för att öka användarens slaghållfasthet; det enda undantaget är Tensa ZangetsuGetsuga Tensho. I grund och botten är Tensa Zangetsus kraft att "komprimera" Ichigos reiatsu runt sig själv, vilket drastiskt ökar hans styrka och hastighet (som kommenteras i kapitel 163, sidorna 19-20). Denna aspekt manifesterar sig delvis som de svarta kläderna som Ichigo har på sig. Tensa Zangetsu kan "fånga" en Getsuga Tensho när den släpps och linda den runt Ichigos blad för att öka slagstyrkan.

I själva verket är de inte väldigt olika tekniker; men skapelsemetoden är helt annorlunda och skiljer dem åt.