Anonim

IGN: Det finns för mycket vatten i Pokemon Omega Ruby och Alpha Sapphire [Pokemon Gmod]

I spelen fanns speciella tekniska maskiner (TM) som lärde ut filmer som var nyckeln till att gå vidare i spelet som Strength, Sly, Surf, Cut. dessa kallades Hidden Machines (HM) och rörelserna de lärde ut kunde inte glömmas om inte spelaren gick till en Move Forgetter.

Nu minns jag tidigt i anime och Manga när Ash träffade ett barn som hade en Eevee och tvingades välja vilken typ av sten som skulle användas av sina 2 äldre bröder som var och en hade Joltion, Falrion och Vaporion, de använde en TM för att lär Eevee ett nytt drag som gjorde det möjligt för barnet att vinna sin kamp för att visa hur stark hans Eevee kunde vara utan att utvecklas.

Men jag minns inte att HM visades i anime och jag läste inte mycket av mangan (bara den enda volymen jag såg i mobilbiblioteket som för 18 år sedan, tror jag). Jag undrar om HMs gör en uppträdande i något utanför Videospel och även om hur de fungerar har omarbetats för de olika medierna (som vi inte ser i anime Ash trycker på en B-knapp för att stoppa Pikachu från att utvecklas eller försöka att väga upp med de fyra filmerna Ash borde skriva över för en ny film som Volt Tackle)

Nej, HM och TM är aldrig (se EDIT 2) visas i regelbunden episodisk anime.

Det är förståeligt att dessa skulle utelämnas från anime. Ofta skulle dessa användas i spelen för att ge spelaren åtkomst till olika delar av spelet. Eftersom spelet sågs uppifrån och ner kan en enkel sten i din väg orsaka ett allvarligt problem. Det är därför som spelen hade HM: s / TM: s liknande Stenkross, för att komma runt sådana hinder.

Tänk dock på ett liknande scenario i anime. Om det fanns en mycket stor sten i vägen för Ash och co., Skulle de sannolikt inte behöva en Pokémon för att flytta eller krossa den. Om de gjorde det, måste klippan vara ganska massiv för att blockera vägen, och det skulle finnas andra sätt att kringgå det. Användningen av TM och HM i anime / manga var inte lika uppenbar och utelämnades därefter.

Från ett inlägg på GameFAQ:

I anime känner varje pokemon nästan automatiskt varje drag det kan lära sig. För att du vet ... det vore vettigare.

Och från en tråd på PokeCommunity:

Jag tror inte att de någonsin kommer att vara i anime, eftersom anime-vers rörande lärande i allmänhet är mer ... vågar jag tillämpa denna term på anime ... logiskt än spel-vers. Anime-vers TM / HM-rörelser verkar undervisas och bearbetas och utvecklas som en färdighet snarare än bara implanterad. Liksom ... Pikachu och Iron Tail, Baoppu och Solarbeam ... lärde de sig båda och spenderade tid på att bemästra just det rörelsen. De lärde sig inte bara slumpmässigt från en ganska disig "nivå upp" -metod.

Så ja, nej. TM- och HM-rörelser lärs ut, inte implanteras. Skivorna vi använder i spelet fungerar inte riktigt i anime-vers.

REDIGERA: Som noterats av @Dragon finns det Pokémon i anime som känner till rörelser som kan läras genom HM / TM i spelen, som surfa och bergsklättring, men det finns inga bevis för att dessa drag har lärt sig specifikt från en HM eller TM.

REDIGERA 2: Som noterats av @Dragon och @Riley finns det en Pokémon-film som heter Pokémon Origins, som verkar ha någon version av HM: s / TM: er, som vi ser här. Ibland skapas eller visas olika aspekter i Pokémon-filmerna (som plot-enheter, om det behövs). I Pokémon Origins, HMs nämns, men deras existens i resten av anime är fortfarande okänd. Det finns också en hänvisning till några olika HM / TM i mangan och den tidigare länkade källan, så det verkar som om de kan finnas i Pokémon-universum, eller åtminstone gjorde de någon gång. Tack till @Dragon för denna upptäckt

4
  • 1 HM och TM visas i Pokemon Origin
  • Kan du inkludera en källa? Jag lägger det i svaret
  • Jag är för närvarande på mobil så jag kan inte titta på videor. Men jag kommer ihåg att Red fick en TM efter att ha besegrat Brock. Avsnitten finns på YouTube.
  • fixade mina svar

I Pokemon Diamond and Pearl känner Ashs Torterra till Rock Climb som är en HM. I Pokémon Best Wishes visades det nära slutet att en Oshawatt känner till Surf. Ashs Torterra lärde sig dock Rock Climb medan det var en Grotle och han lärde sig naturligt utan hjälp. Det finns också många andra fall av Pokemon som använder HM, men de är alla naturligt lärda, inga diskar. I Pokemon Origins fick Red HM för Cut, och i mangan var Surf också en HM som användes ganska vanligt; det visar till och med att Red försöker få HM 3 men misslyckas, då ger Misty honom en.

Här är Red som får HM 1:

Här är Red in the manga som försöker få HM 3, men bryter det i kapitlet Vilken Dragonite:

Här är en länk till Bulbapedia som jag hittade svaren på.

3
  • Även om dessa drag är kända av Pokemon i anime, lärs de inte specifikt genom HM: s som i spelen. Massor av Pokémon vet att surfa i anime, men bara för att de vet att det inte betyder att de lärde sig det av en HM / TM som i spelen
  • @ThePickleTickler vad sägs om pokemon-ursprung och mangan, de fick faktiskt en fysisk disk
  • Jag verkar inte hitta det du hänvisar till, kan du inkludera en referens så att jag kan titta?