Anonim

রাতের সময় | রাত ৯ টা | ০৫ জুলাই ২০২০ | Somoy tv-bulletin 21:00 | #StayHome #WithMe

Jag har precis tittat på Fullmetal Alchemist 2003-serien. Jag skulle vilja läsa / titta på manga / Brotherhood-anime nu. Vet någon vid vilket kapitel historien om FMA2003 och historien om manga / Brotherhood-anime går på varandra?

2
  • Relaterat: anime.stackexchange.com/q/55/274 (nämner avsnittet tangentiellt, men också mer specifika detaljer).
  • Jag har redan läst den frågan och jag ville inte riktigt läsa svaret, för det verkade att det skulle förstöra mycket information. Jag fick reda på att FMA03 skapades när FMAM var i ett tidigt skede. Min fråga baserad på en fixpunkt, där FMA03 hämtade FMAM och skaparna av FMA03 började utveckla en egen historia. Men som Maroon nämnde finns det inte en sådan fixpunkt eftersom historien också skiljer sig lite i tidiga avsnitt / kapitel. Tja kanske fixpunkten skulle vara kapitel 30, men jag antar att jag skulle sakna många information om jag bara hoppade över till det kapitlet.

tl; dr: det finns ingen exakt punkt där berättelserna går "olika vägar". Beroende på hur strikt du är med plotavvikelsen finns det flera kandidater.

Mindre skillnader

Det finns skillnader redan i början. Till exempel:

I Lior-bågen ser vi en misslyckad "uppståndelse" av Roses pojkvän 2003 som skapades från vissa fåglar, medan detta aldrig dyker upp i mangan. Al försöker aldrig ens den statliga alkemistens kvalificeringsprov i mangan, och tåg- och Shou Tucker-incidenterna händer efter Ed blir en statlig alkemist. Roy hittar bröderna på grund av rapporter om att det har varit skickliga alkemister, inte på grund av ett brev.

Det finns också små skillnader i karaktärsdetaljer (t.ex. att vara en minoritet är Rose mörkare 2003). 2003 har också något uppenbart icke-mangainnehåll i början (t.ex. avsnitt 4).

När börjar stora skillnader dyka upp?

Om vi ​​tittar på Wikipedia-kapitlet och avsnittet 2003 har vi flera kandidater:

  • Ep. 7 (kapitel 6 eller ep 5 av Brotherhood)

I mangakontinuiteten anges det specifikt att Shou Tucker dödas. Han arresteras, inte dödades i den ursprungliga anime, och han dyker upp senare.

  • Ep. 11:

Tringhams dyker upp senare i anime så att de inte bara kan betraktas som "fyllmedel". Men de är inte i mangakontinuiteten.

  • Ep. 14, 15 (alltså ch. 8 / vol. 2, eller ep. 4-5 av FMA: B)

Grand dödades mycket tidigt i mangan och visas bara i Ishval-flashbackar. Dessutom är detaljerna om Ishval (som inte diskuteras förrän i kapitel 58) och Scar olika.

  • Avsnitt 21 (alltså, kap. 11, eller avsnitt 7 i FMA: B)

Scar gör inget sådant i mangan, och rollen som hans bror är annorlunda. Händelserna på laboratorium 5 är olika.

  • Ep. 25, där plot 2003 avviker helt (så avsnitt 10 i FMA: B eller kap. 15).

Detaljerna om Hughes död är olika. Homunculi är olika i mangakontinuiteten.

FMA: B och manga tomterna verkar oigenkännliga ur ett perspektiv från 2003 av omkring ep. 12-14 eller vol. 8. Men viktiga skillnader har kommit fram innan det även om de flesta av händelserna kan kännas igen för någon som såg 2003. Det finns ingen enda punkt innan allt är identiskt och allt efteråt inte. Dessutom behandlas vissa detaljer i senare kapitel (t.ex. Elrics barndom, i avsnitt 3 vs. del av volym 5) relativt tidigt 2003, så det kommer att bli en viss duplicering om du inte specifikt undviker dessa kapitel.

Rekommendationer

Om du vill vara medveten om alla små avvikelser är det bäst att börja med det första kapitlet / avsnittet i respektive anpassning. Om små skillnader inte är mycket problem och du vill minska det belopp du läser / tittar, vol. 2, ep. 4 (FMA: B), eller ep. 10 (2003) verkar som en anständig poäng, även om åsikterna kommer att variera. Tänk på att senare plot fortfarande kommer att vara lika eller till och med identiskt. Om du hoppar över saker kan det vara användbart att läsa sammanfattningar och se till att du känner till kronologin för den aktuella anpassningen.

Tillfälligtvis, Den heliga stjärnan i Milos borde inte kräva mycket mangakunskap. Jag tittade inte Erövraren av Shamballa nära, men mitt intryck av det var att det krävde kunskap om 2003 års slut (avsnitt 48 och framåt).

2
  • Detta är ett mycket bra svar. Jag antar att jag kommer att läsa kapitlen fram till 5 väldigt snabbt eller bara flyga över den och efter 5 i normal takt. Tack!
  • @Merrythought: Det finns fortfarande en viss överlappning senare - så jag antar att du bara kan skumma igenom vissa senare avsnitt innan omkring 30. Jag gav mestadels kapitel 5 eftersom Scar kommer in vid den tidpunkten, och introduktionen (och följande plot med Marcoh) skiljer sig från vad som händer 2003, och om jag inte tar fel är det viktigt för plot senare 2003 men inte mangan. Jag tror inte att skillnaderna tidigare är för viktiga på lång sikt med plot, bortom karakteriseringsfrågor. Ärligt talat skulle jag bara rekommendera att du börjar från det första kapitlet och bläddrar igenom avsnitt som du redan har sett.