Anonim

Puella Magi Madoka Magica Trailer

Varje duellist är expert på olika svärdkonst (kendo, fäktning, etc.), men Utena är det inte, så hon borde inte kunna slå dem.

Med detta sagt finns prinsens bild som faller från slottet in i henne innan hon vinner. Är den bilden varför Utena kan slå de andra duellisterna? Om så är fallet, vad är förklaringen till den bilden?

3
  • Det låter som om det är prinsen --- IIRC hon slår Juri med ett "mirakel" efter att prinsens bild dyker upp. Prinsen, tror jag är relaterad till "Dios Power". (Tänk på att det verkar finnas någon koppling mellan Akio, prinsen som räddar Utena och Dios.) Jag kanske skriver ett mer fullständigt svar senare om jag är övertygad om att detta är den bästa förklaringen där ute.
  • Jag skulle verkligen uppskatta om du skulle göra det, hittills är detta det enda som jag inte har hittat ett svar på internet / forum och inte låter mig njuta av Utena (jag vill titta på det snart).
  • Det ser ut som att jag har fel när det gäller avsnittet där Utena kämpar mot Juri, men kärnan i mitt svar (som jag komponerar) borde vara densamma.

tl; dr: Utena vinner antagligen på grund av någon form av andlig eller moralisk kvalitet hon har.

Varför kan Utena vinna?

I Utenas andra duell förlorar Utena tills hon "absorberar" makten från prinsen. Dessutom säger Touga, som tittar på duellen:

Vad var det just nu ?! Var det makten att föra världsrevolutionen? Dios kraft ?!

Detta indikerar att Utena förmodligen får hjälp av något som inte har något att göra med hennes svärdfärdigheter --- förmodligen vad prinsens bild betyder, eftersom bilden ofta förekommer från himlen eller påtvingad Utenas kropp precis innan hon behandlar en efterbehandling blåsa.

Förresten, i ep. 15, säger Mamiya, om studentrådsmedlemmarna:

Svärd som är starka nog för att besegra Utena Tenjou kan ha kristalliserat inuti sina hjärtan!

Mikage motverkar detta genom att säga att de "svaghjärtade dårarna" i studentrådet redan har besegrats av Utena tidigare. Tyngdpunkten här ligger inte på duellisternas fysiska förmågor. Således kan det finnas någon "andlig" eller "moralisk" aspekt för några av duellerna.

Jag bör också notera att det i vissa fall inte är förvånande att Utena kan slå duellisterna, även om vi inte anser några "onaturliga" orsaker. Till exempel i ep. 5, Utena vinner duellen efter att Miki blir distraherad (när Anthy hejar på Utena). På samma sätt i ep. 29, Juri lämnar duellen efter att hennes medaljong har brutits.

Vem är prinsen?

I Saionji och Tougas ep. 33 samtal, säger Touga att Akio räddade Utena som barn genom att visa henne "något evigt".

Senare, i ep. 34, flashback till Utenas barndom i ep. 34 indikerar att prinsen som räddar Utena är prinsen vars bild visas i Utenas dueller. Detta är Rose Prince, som i andra flashback avslöjas som Dios och Anthys bror.

Akio måste då vara en försämrad version av prinsen, eller en "fallen" Dios --- i flashbacken står det:

prinsen [Rose Bride] älskar är inte längre prinsen hon kände. Inte längre. Han är nu världens ände.

Således kan Touga ha rätt i att Utena vinner med "Power of Dios". (Eftersom jag inte är helt säker på vad "Dios Power" är, tvekar jag att säga att detta helt förklarar Utenas segrar.) Om så är fallet, kanaliserar hon kanske denna kraft mot slutet av duellerna, när bilden dyker upp.

3
  • Jag är inte helt nöjd med mitt svar, men jag tror att jag lyckades nå en rimlig punkt utan några obefogade spekulationer.
  • Jag är väldigt nöjd med det, eftersom jag inte kunde njuta av Utena till fullo att jag inte kunde hitta gränsen mellan vilka händelser som presenteras som analogier och vilka händelser som faktiskt händer. Med ditt svar, särskilt de "moraliska egenskaperna", verkar det som om duellerna själva också är analogier och faktiskt inte händer, vilket skulle vara vettigt ... tror jag.
  • @ChristopherFrancisco: Jag har läst mangan, och där är "Dios kraft" mer uttryckligen kopplad till prinsen vars bild visas. Men jag är fortfarande tveksam till att göra en mycket direkt länk, eftersom jag ser att i slutet av anime finns IIRC också en del kommentarer om att uppnå "Dios-kraften" bakom den stängda dörren (vilket innebär att det inte är något som ett redan bär). (Citera mig inte om det; det har gått ett tag sedan jag har sett anime. Jag kan skriva en fråga om det senare om jag inte kan tänka mig en bra upplösning av denna till synes avvikelse.)